Algemeen   Opleidingen   Cursussen   Webdecaan    

ROC Leiden

Met succes je ambitie waarmaken, dat is waar ROC Leiden bij helpt.

ROC Leiden verzorgt onderwijs voor ruim 9.000 studenten uit Leiden en een groot gebied daaromheen. Je kunt bij ons terecht voor een groot aantal beroepsopleidingen (mbo), voor jongeren en volwassenen, én voor vavo, dat is vmbo-TL, havo of vwo voor (jong)volwassenen. Daarnaast bieden we cursussen & trainingen voor bedrijven en instellingen en Basiseducatie voor volwassenen. ROC Leiden activeert #jouwsucces!

Onze Onderwijsvisie

Bij ROC Leiden leer je volgens het Leids Onderwijs Model. Dit model kent vier belangrijke pijlers, namelijk (1) maatwerk, (2) samen leren, (3) werkplekleren en (4) beroepscontext. Dit houdt in:
  • Dat ons onderwijs is afgestemd op jouw individuele talenten en mogelijkheden: maatwerk dus.
  • Dat je samen leert met andere studenten en onder begeleiding van docenten, in projecten en tijdens lessen.
  • Dat ons onderwijs voor een belangrijk deel plaatsvindt binnen bedrijven en instellingen of, als dat niet kan, in nagebootste praktijksituaties. Dat noemen we werkplekleren.
  • Dat alles wat je leert direct betrekking heeft op je toekomstige beroep.

Het Leids Onderwijs Model staat ervoor garant dat je goed, aantrekkelijk en praktijkgericht onderwijs krijgt van docenten die,als vakmensen, weten wat belangrijk is voor jouw toekomstige beroep. Onze docenten hebben veel contact met bedrijven en instellingen, weten wat er speelt en wat werkgevers belangrijk vinden. Daardoor leer je als student bij ROC Leiden precies wat er straks van je verwacht wordt.

Onze locaties

Goed onderwijs in een moderne, prettige omgeving, dat is wat ROC Leiden biedt. Bijna alle opleidingen van ROC Leiden zijn gevestigd op twee locaties in de stad: een bij station Leiden Lammenschans en een bij Leiden CS. Beide locaties zijn supergoed bereikbaar met het openbaar vervoer. Of je nu vanuit Den Haag, Haarlem, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn of Leiden komt, ROC Leiden is altijd dichtbij!

ROC Leiden Centraal Station

Direct naast station Leiden CS hebben we in september 2013 onze nieuwe locatie ROC Leiden Centraal Station geopend. In dit gebouw staat leren in de praktijk centraal. Zo vind je er bijvoorbeeld een hotel, een restaurant, een reisbureau en een fitnesscentrum waar je stage kunt lopen. Vanzelfsprekend zorgen we ook voor uitstekende ICT-voorzieningen, goede catering en volop ruimte om geconcentreerd te werken, of juist even te relaxen met vrienden. Je gaat studeren op de locatie ROC Leiden CS als je kiest voor een van de opleidingen Bakkerij, Boerhaave College, Educatie, Facilitaire Dienstverlening, Horeca, Orde & Veiligheid, Sport & Bewegen, Toerisme, Welzijn of Zorg.

ROC Leiden Lammenschans

In augustus 2011 zijn we gestart in een prachtig nieuw gebouw op de locatie Lammenschans. Hier vind je de opleidingen Handel & Economie, ICT en het grootste deel van Techniek. Ook in dit gebouw is leren in de praktijk een belangrijk uitgangspunt. Dat zie je terug in de vele moderne praktijkruimtes, waaronder de techniekwerkplaatsen. Ook zijn er bedrijven gevestigd waar je als student praktijkervaring kunt opdoen. In dit gebouw vind je daarnaast het vmbo van het Da Vinci College. Natuurlijk is de school van alle gemakken voorzien. Door een uitstekende ICT-infrastructuur heb je met je laptop draadloos toegang tot supersnel internet, er is een goed restaurant voor studenten en medewerkers en er zijn prettige plekken om zelfstandig te werken of juist even te relaxen.

Overige locaties

Het Middelbaar Laboratorium Onderwijs van ROC Leiden is gevestigd in het gebouw van de Hogeschool Leiden, vlakbij Leiden CS. Hier vind je prachtige laboratoria met uitstekende apparatuur en veel faciliteiten, die je als student van ROC Leiden deelt met de studenten van de Hogeschool.

De meeste bouwopleidingen van ROC Leiden zijn gevestigd op de locatie Gitstraat 2 in Leiden. Ook hier werk en leer je in moderne techniekwerkplaatsen, met alle voorzieningen om het vak goed te leren.

Adresgegevens

ROC Leiden geeft o.a. opleidingen in:
  • Leiden

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'ROC Leiden' of maak gebruik van onderstaande gegevens: