NHA thuis-studies

Hoger Management

Algemene informatie over de cursus

Deze populaire cursus Hoger management op Hbo-niveau leidt u al in 10 maanden op voor een managementfunctie in het hoger kader. Middels sterk op de praktijkgerichte oefenstof, leert u op een efficiënte en prettige manier de fijne kneepjes van het vak. Strategie, besluitvorming en communicatie zijn hoofdonderwerpen die u snel de juiste vaardigheden bijbrengen. Werkzaam zijn in het hoger management van een bedrijf of instelling betekent veel vrijheid, ruimte voor eigen ideeën, veel afwisseling en een sterke financiële beloning. Middels deze vlotte cursus Hoger management kunt u wellicht doorgroeien vanuit het middenkader of direct de sprong naar het hoger kader maken.

Tijdens deze cursus Hoger management leiden wij u op voor het door bedrijfsleven en overheid erkende Nemas-diploma Voortgezet management. Er worden veel boeiende onderwerpen behandeld. Dit geeft in principe ook de veelzijdigheid van het vakgebied aan. U bent nauw betrokken bij uiteenlopende zaken en dient van alle ins en outs op de hoogte te zijn. Als manager stuurt u een afdeling of bedrijf aan. U bent verantwoordelijk voor de voortgang, de kwaliteit en de omstandigheden. Met recht een job met aanzien.

Inhoud van de cursus

Het studieprogramma bestaat uit de onderdelen: Organisatietheorie, organisatietypologie, organisatiefuncties en vitale organisaties in de toekomst. Onder andere de volgende onderwerpen komen hierin aan bod:

Organisatietheorie
In deze inleiding maken we kennis met een groot aantal vaktermen binnen het management. We leren de vaktaal, gaan dieper in op een aantal belangrijke theorieën en belichten de denkwijzen van grondleggers als Galbraith en Mintzberg.

Het bestuursproces
Hier staan de taken van de manager en het organisatiebestuur centraal. Tevens leert u alles over strategische, ontwerp- en stuurvariabelen.

Strategie
U leert o.a. hoe u een stakeholderanalyse dient op te stellen en hoe u een SWOT-analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) kunt maken.

Organisatieontwerp
We zien welke variabelen een rol spelen bij het organisatieontwerp.

Leidinggeven
Uiteraard komen meerdere vormen van leidinggeven aan bod. We behandelen leiderschapstheorieën en motivatietheorieën en helpen u een team zo effectief mogelijk te maken.

Organisatietypologie
Soorten organisatietypologieën, elementen die de cultuur van een organisatie bepalen, methoden om de cultuur in een organisatie te veranderen (opleiding, aanname- en ontslagbeleid, beoordelings- en beloningsbeleid enz).

Organisatieadvies
Onderzoekstechnieken, de aanpak van een organisatieprobleem, communicatie-analyse, interim management, opleidingsmodel. Alle facetten komen aan bod.

Zoals u ziet wordt overal aandacht aan besteed in deze bijzonder overzichtelijke en praktijkgerichte topcursus van de gespecialiseerde NHA. Bij de cursus Hoger management ontvangt u het boek "management begrippenlijst NEMAS" waarin de vaktermen snel en overzichtelijk zijn terug te vinden.

Een absolute must voor elke manager!

Officieel erkend diploma
U kunt meerdere malen per jaar examen doen voor het door bedrijfsleven en overheid officieel erkende NEMAS-diploma voortgezet management. Dit examen bestaat uit 2 delen.

Het examen wordt door de Associatie afgenomen namens: Nederlandse Management Stichting

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Hoger management in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Een specifieke vooropleiding is niet vereist, maar met een vooropleiding op Havo/Mbo niveau of de cursus Middle management heeft u grotere kans van slagen.

Duur van de cursus

10 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Kosten van de cursus

Hoger Management met studiebegeleiding € 479,- (of 10 x € 52,50 of 4x € 128,-)

Zelfstudie Hoger Management zonder hulp € 379,- (of 10 x € 42,50 of 4x € 99,50)

Het inschrijfgeld bedraagt €25,-.

Bijzonderheden

 • Erkenning door het ministerie van onderwijs. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) op het gebied van voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek).
 • De NHA afdeling Onderwijs is ISO 9001 gecertificeerd.
 • 80 jaar ervaring en naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten opgeleid.
 • Cursisten zijn zéér tevreden over de NHA. Onderzoeksscore: cijfer 8.
 • Hoge slagingspercentages. Boven landelijke gemiddelden!
 • Thuis studeren in uw eigen tempo.
 • Perfect te combineren met een baan en hobby’s.
 • U ontvangt het complete studiepakket per post.
 • Toegang tot NHA studentenplaza!
 • Begeleiding via post of e-mail door uw privé-leraar!
 • Cursus altijd gratis 15 dagen op proef!
 • 100% laagste lesgeld garantie!
 • Niet geslaagd? Lesgeld terug garantie!
 • Tijdelijke actie: Gratis Tablet PC bij elke cursus en opleiding!


Wilt u een gratis studiegids aanvragen, meer informatie of inschrijven met 15 dagen proefperiode? Bel ons gerust. [klik hier voor het telefoonnummer] of vul het onderstaande formulier in voor de gratis studiegids!

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Vacatures & stages

Liggen jouw ambities in dit vak? Neem de volgende stap en kijk welke vacatures en stageplaatsen voor jou beschikbaar zijn!

Bekijk de vacatures

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)