Algemeen   Opleidingen   Cursussen   Webdecaan    

NHA thuis-studies

Pedicure Branchediploma (voetverzorging)

Type opleiding: Cursus
Code: C12013440
Niveau: MBO
Kosten: € 899,00
Sectoren: Welzijn, Uiterlijke verzorging, Gezondheidszorg
Onderwerp(en): Pedicure

Algemene informatie over de cursus

Nieuw: de opvolger van het vakdiploma. Erkend door het KOC, HBA en ProVoet!

Een pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt nagenoeg alle aan de voet voorkomende pijnklachten. Veel mensen leven dagelijks met voetproblemen als likdoorns, eelt, uitslag, ingegroeide teennagels... Er is dus veel vraag naar professionele hulp.

Deze pedicure opleiding leidt u op voor het officieel erkende branchediploma Pedicure, waarmee u een eigen praktijk mag beginnen én mensen aan huis mag behandelen. Maar u kunt met dit diploma ook aan het werk in een schoonheidssalon, sauna, ziekenhuis of zorginstelling. Het is een dankbaar beroep waarbij u niet alleen met de voeten bezig bent: u komt telkens in contact met andere mensen. Dit maakt het werk extra leuk en afwisselend.

Inhoud van de cursus

De opleiding Pedicure bestaat uit 6 onderdelen.

1. Algemene anatomie en fysiologie.
Onderwerpen: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfe, hormonen, zenuwen, bewegingsapparaat.

2. Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie.
Onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen, spierwerking.

3. Hygiëne, arbo en milieu, Code van het voetverzorgingsbedrijf
Onderwerpen: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en arbo-wetgeving.

4. Theorie van de praktijk.
Onderwerpen: productkennis medicamenten, allergische reacties, voetonderzoek, blauwdrukken maken, standafwijkingen vaststellen, schoenonderzoek, zolen.

5. Sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden en ondernemen.
Hoe run je een eigen praktijk, hoe werf je klanten, hoe maak je een kostenberekening, hoe schrijf je een ondernemersplan.

6. De proeve van een basisbehandeling (het praktijkexamen).
Al het geleerde wordt getoetst op dit praktijkexamen door de erkende exameninstantie TCI. U dient o.a. de volgende handelingen te verrichten: Juiste medicamenten bepalen voor een behandeling, voet onderzoeken, blauwdruk van de voet maken, schoenonderzoek uitvoeren, nagels en voeten behandelen.

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 7 praktijkdagen.
Tijdens deze gratis oefendagen komt u in contact met medestudenten en brengt u, onder de professionele begeleiding van onze sympathieke vakdocente, al het geleerde in praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de voorgeschreven materialen die u dient aan te schaffen, ontvangt u tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze moderne locatie in Barneveld verzorgd. U hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Aangezien het studiemateriaal en de praktijkdagen naadloos aansluiten op de exameneisen van het Platform branchediploma voetverzorging (KOC, ProVoet, FNV mooi en HBA-Hoofdbedrijfschap Ambachten), mag deze opleiding Pedicure met recht een topper worden genoemd.

Officieel erkend diploma
Examens voor het landelijk erkende branchediploma Pedicure worden vier keer per jaar afgenomen door de erkende exameninstantie TCI in de regio Utrecht. Het betreft 4 theorie-examens en 1 Proeve van een basisbehandeling (praktijkexamen) en een portfolioassessment. Meerdere theorie-examens op een dag afleggen is mogelijk.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de opleiding in één zending thuis. U kunt altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de opleiding Pedicure branchediploma is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur van de cursus

12 maanden bij een normaal studietempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen.

Kosten van de cursus

Pedicure Branchediploma met studiebegeleiding € 899,- (of 12x € 83,50 of 4x € 239,-)

Het inschrijfgeld bedraagt €25,-.

Bijzonderheden

De NHA is ERKEND door de Minister van Onderwijs op grond van de WEO en de WEB voor zover het onderwijs onder de reikwijdte van de wet valt.
De NHA afdeling Onderwijs is ISO 9001 gecertificeerd.
80 jaar ervaring en naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten opgeleid.
Cursisten zijn zéér tevreden over de NHA. Onderzoeksscore: cijfer 8.
Hoge slagingspercentages. Boven landelijke gemiddelden!

Thuis studeren in uw eigen tempo.
Perfect te combineren met een baan en hobby’s.
U ontvangt het complete studiepakket per post.
Toegang tot NHA studentenplaza!
Begeleiding via post of e-mail door uw privé-leraar!

Cursus altijd gratis 14 dagen op proef!
100% laagste lesgeld garantie!
Niet geslaagd? Lesgeld terug garantie!
Tijdelijke actie: Gratis Tablet PC bij elke cursus en opleiding!

Wilt u een gratis studiegids aanvragen, meer informatie of inschrijven met 14 dagen proefperiode? Bel ons gerust. [klik hier voor het telefoonnummer] of vul het onderstaande formulier in voor de gratis studiegids!

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Vacatures & stages

Liggen jouw ambities in dit vak? Neem de volgende stap en kijk welke vacatures en stageplaatsen voor jou beschikbaar zijn!

Bekijk de vacatures

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel(s):
Straatnaam:*
Postcode:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:
Geboortedatum:
Jouw vraag/opmerking:
resterend: tekens
Controle code*: A668Typ de code exact over: