NHA thuis-studies

Eigen kapsalon starten

Algemene informatie over de cursus

Bent u een liefhebber van het kappersvak en wilt u graag een eigen zaak starten? Dan is deze cursus geknipt voor u! Maak uw droom waar en start uw eigen salon of word ambulant kapper!
Met deze opleiding bent u in staat om snel en met minder risico uw eigen salon te beginnen.

De hoeveelheid geld die jaarlijks aan haarverzorging wordt uitgegeven, neemt alsmaar toe. Dit biedt voor u, als toekomstig ondernemer binnen deze branche, veel kansen. De concurrentie is niet gering, maar creativiteit, originaliteit en zakelijkheid bieden de sleutel tot succes!

Succesvol ondernemer worden.
De cursus "Eigen kapsalon starten" staat model als een praktische handleiding om een succesvolle ondernemer te worden. Na deze cursus beheerst u het ondernemerschap binnen de kappersbranche tot in de puntjes. De cursus is zowel starters als ervaren kappers op het lijf geschreven. Alle informatie die nodig is om een goed bedrijf te voeren of op te zetten wordt aangereikt.

De voordelen van het zelfstandig ondernemerschap.
Als zelfstandig ondernemer met een eigen kapsalon zult u hard moeten werken. Het vraagt creativiteit en originaliteit, gecombineerd met slimme zakelijkheid. Wanneer u hier aan voldoet, ligt succes binnen handbereik.

 • U wordt eigen baas en bepaalt zelf hoe uw bedrijfsvoering gedaan wordt;
 • U heeft dus de vrijheid om uw eigen "kapper-skills" te gebruiken op de manier zoals u dat wilt;
 • U kunt flexibel gaan werken. U kunt uw eigen werktijden kiezen en bepalen hoe druk u het wilt hebben, indien u personeel in dienst neemt;
 • U kunt uw werkzaamheden plannen rondom andere bezigheden en bijvoorbeeld meer tijd vrijmaken voor uw kinderen of hobby's;
 • Meer klanten in uw zaak betekent direct meer geld verdienen.


Een eigen kapsalon starten is dus ideaal voor de liefhebber van het kappersvak die ook zelfstandig ondernemer wil zijn. De kennis, methoden en structuren leren wij u met deze cursus!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar je eigen zaak".

Inhoud van de cursus

De cursus bevat de volgende onderdelen:
 • De voorbereiding: inleiding succesvolle ondernemers;
 • Bedrijfsformule en wet- en regelgeving;
 • Het maken van een goede marktanalyse;
 • Het maken van een interne analyse;
 • Kwaliteitsbeheer en investeringen;
 • Personeelsbeleid;
 • Uw eigen administratie bijhouden en zelf uw boekhouding doen;
 • Belastingen en verzekeringen.


Cursusinhoud.
De cursus bevat alle informatie die u nodig heeft om meer kans te hebben op het starten van een succesvolle eigen kapsalon. Tijdens de cursus gaat u langzaam het plaatje van uw bedrijf vormgeven. Het ondernemingsplan is het fundament waarmee u uw bedrijf gaat opzetten. Dit wordt tijdens de cursus uitgebreid behandeld.

Hoeveel geld gaat u uitgeven om uw bedrijf op te zetten?
Deze vraag zal ook tijdens de cursus worden beantwoord. De benodigde kennis, geld en materialen voor een kapsalon zullen uitgebreid aan bod komen. Daarnaast zal de cursus u helpen bij het zoeken en behouden van goede klanten en zakenrelaties. Een goede relatie met uw klanten is de basis voor een succesvolle kapsalon. Veel succesvolle kapsalons profiteren van een loyale klantenkring die door positieve mond-tot-mondreclame leidt tot nieuwe klanten. Uw naamsbekendheid is vaak sterk regionaal gebonden en is hierdoor afhankelijk van die mond-tot-mondreclame.

Financiën.
De financiën rondom uw op te richten kapsalon worden tijdens deze cursus ook behandeld. Voor de start van uw bedrijf moet u goed calculeren. Hoeveel geld gaat u uitgeven, maar nog veel leuker: wat gaat u verdienen? In Nederland komt u als ondernemer veel regels en partijen tegen, waarmee u te maken krijgt. Hoe u zich aan deze regels moet houden komt ook aan bod. Van Arbo wetgeving tot verzekeringen: als u exact weet waarop u moet letten, heeft u er ook weinig last van.

Wanneer u van plan bent om een keten op te starten, nu of later, dan kunt u de mogelijke vormen zoals franchising ook ruimschoots bestuderen tijdens deze cursus.

Wat kunt u na deze cursus?
Als u deze populaire NHA-cursus heeft afgerond, bent u in staat om een succesvolle kapperszaak te starten. Alle facetten van het starten van deze onderneming komen uitgebreid aan bod, waardoor u eigen baas kunt worden van een:
 • Kapsalon;
 • Keten van kapsalons (bijvoorbeeld middels franchising);
 • Ambulant kapsalon/ZZP-er.


Maak uw droom nu waar en start uw eigen bedrijf als kapper of kapster!

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De cursus Eigen kapsalon starten is geschikt voor:
 • Startende kapsalon ondernemers;
 • Ervaren kapsalon ondernemers die meer succes met ondernemen willen halen;
 • Ervaren kappers die voor zichzelf willen beginnen;
 • Ondernemers die een keten van kapsalons willen starten.


Kortom, deze fantastische cursus is geschikt voor iedereen met interesse in het kappersvak en bevat bovendien alles wat u nodig heeft om straks als professioneel kapsalon ondernemer aan de slag te gaan!

Diploma
Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Eigen kapsalon Starten. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks in uw eigen kapsalon. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Studeer in uw eigen tempo:
U ontvangt de cursus in drie zendingen thuis. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de cursus Eigen Kapsalon Starten is geen specifieke vooropleiding nodig.

Duur van de cursus

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Kosten van de cursus

Eigen Kapsalon Starten met studiebegeleiding € 399,- (of 12 x € 37,50, of 4 x € 106,-)

Het inschrijfgeld bedraagt €25,-.

Bijzonderheden

 • Erkenning door het ministerie van onderwijs. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) op het gebied van voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek).
 • De NHA afdeling Onderwijs is ISO 9001 gecertificeerd.
 • 80 jaar ervaring en naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten opgeleid.
 • Cursisten zijn zéér tevreden over de NHA. Onderzoeksscore: cijfer 8.
 • Hoge slagingspercentages. Boven landelijke gemiddelden!
 • Thuis studeren in uw eigen tempo.
 • Perfect te combineren met een baan en hobby’s.
 • U ontvangt het complete studiepakket per post.
 • Toegang tot NHA studentenplaza!
 • Begeleiding via post of e-mail door uw privé-leraar!
 • Cursus altijd gratis 15 dagen op proef!
 • 100% laagste lesgeld garantie!
 • Niet geslaagd? Lesgeld terug garantie!
 • Tijdelijke actie: Gratis Tablet PC bij elke cursus en opleiding!


Wilt u een gratis studiegids aanvragen, meer informatie of inschrijven met 15 dagen proefperiode? Bel ons gerust. [klik hier voor het telefoonnummer] of vul het onderstaande formulier in voor de gratis studiegids!

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Vacatures & stages

Liggen jouw ambities in dit vak? Neem de volgende stap en kijk welke vacatures en stageplaatsen voor jou beschikbaar zijn!

Bekijk de vacatures

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)