LOI

(Auto)Biografie schrijven

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Nu tijdelijk 20% korting op het lesgeld!

Volg via thuisstudie de LOI cursus Autobiografie schrijven. Heb je interesse in deze cursus?
Vraag n de gratis proefles aan en bekijk het lesmateriaal.

Wil jij ook je (eigen)biografie goed op papier zetten? Kies dan voor de cursus (Auto)biografie schrijven en je hebt het zo in de vingers! De cursus besteedt onder meer aandacht aan een zorgvuldig gekozen stijl, bijpassende verteltechniek en de juiste structuur. Je leert o.a. hoe je aan inspiratie komt, hoe je omgaat met blokkades en hoe je je ideen omzet in goede teksten. Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. De cursus biedt je een schat aan kennis en praktische schrijftechnieken. Jouw verhalen gaan leven, boeien, verrassen en prikkelen! Naast het creatieve proces, komt ook de praktische kant aan bod. Hoe pak je het bijvoorbeeld aan als je je werk uit wilt geven?

Daarom kies je voor deze cursus
-Binnen no time je (eigen) biografie schrijven
-Creatieve en praktische cursus
-Boordevol opdrachten

Voor wie is de cursus (Auto)biografie schrijven bestemd
De cursus (Auto)biografie schrijven is bestemd voor iedereen die graag zijn eigen levensverhaal of dat van iemand anders wil schrijven en zijn schrijfvaardigheid (verder) wil ontwikkelen. Is schrijven je passie en wil je je eigen ervaringen verwerken in een boek, dat de lezer van begin tot eind boeit? Of heb je altijd al het leven van iemand anders op papier willen zetten? Dan is de cursus (Auto)biografie schrijven geknipt voor jou.

Na het afronden van deze cursus heb je de basistechnieken van het schrijven in de vingers
-Je hebt een goed inzicht in het creatieve proces van schrijven
-Je bent bekend met de verschillende soorten (auto)biografie
-Je bent op de hoogte van de rol van de (auto)biografie in de literatuur
-Je weet waar een goed verhaal aan moet voldoen
-Je bent in staat om zelf een (auto)biografisch werk te schrijven

Opleidingsinhoud

Dit leer je tijdens de cursus (Auto)biografie schrijven
De cursus (Auto)biografie schrijven bestaat uit verschillende onderdelen. Voordat we dieper ingaan op het schrijven van een (auto)biografie wordt eerst het schrijfproces stap-voor-stap behandeld. Nadat je hebt kennisgemaakt met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt, ga je aan de slag met het schrijven van (auto)biografische verhalen. Daarbij zul je heel snel verbeteringen zien.

In de lessen wordt de theorie steeds aangevuld met tekstfragmenten om zo goed mogelijk te illustreren hoe een bepaalde techniek werkt. Tijdens de hele cursus blijf je oefenen met steeds nieuwe technieken. Je stuurt de opzet van je verhalen in, waarna ze beoordeeld en voorzien worden van advies door deskundige docenten.

Na het basisgedeelte komen de volgende onderwerpen aan bod:
-Leren schrijven
-Hoe kom je aan inspiratie?
-De schrijffase
-Oog voor je tekst
-Schrappen en herschrijven
-Je tekst presenteren
-Inleiding en geschiedenis van de (auto)biografie
-Zelf een (auto)biografie schrijven

Dit krijg je thuis
Je ontvangt losbladig lesmateriaal. De leerstof is daar volledig in opgenomen. Je hoeft dus geen studieboeken aan te schaffen. Wel heb je een goed woordenboek nodig en is de Woordenlijst Nederlandse taal (het Groene boekje, laatste druk) aan te bevelen. Beide zijn snel en gemakkelijk te bestellen in de digitale leeromgeving van de LOI op internet.

Mondelinge lesdagen
Ieder jaar organiseert de LOI, bij voldoende belangstelling, exclusief voor cursisten van de schrijfcursussen, een unieke bijeenkomst. Op deze zaterdag in november ontmoet je je medecursisten en je docenten. Je discussieert met elkaar over de cursus, maar vooral ook over het schrijverschap.

Er is altijd een bekende schrijver aanwezig, met wie je van gedachten kunt wisselen na zijn of haar voordracht. Gasten in recente jaren waren Nicolaas Matsier, Rosita Steenbeek en Jan Siebelink. Aan deze mondelinge lesdag is een kleine eigen bijdrage verbonden. Deze dag is inclusief koffie, thee en lunch.

Een cursus volgen, zo werkt het
Je gaat lekker thuis aan de slag. Je bestudeert eerst de leerstof en werkt vervolgens de opdrachten uit. Deze stuur je op naar je docent. Hij of zij geeft je dan feedback. Heb je vragen? Ook die kun je aan je docent stellen.

Via LOI Campus, de digitale leeromgeving op internet, vind je leuke en handige informatie voor je cursus. Bovendien leg je hier heel gemakkelijk contact met je medecursisten en nog veel meer.

Verkort programma
Heb je al een schrijfcursus bij de LOI afgerond en wil je nog een andere schrijfcursus volgen? Kies dan voor het verkorte programma.

Klik hier voor meer informatie over deze cursus en ontvang een gratis proefles per email

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor deze cursus heb je geen speciale vooropleiding nodig. Wel gaan we ervan uit dat je over een goede taalvaardigheid beschikt.

Opleidingsduur

8 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld. Nu tijdelijk met 20% korting!

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Vacatures & stages

Liggen jouw ambities in dit vak? Neem de volgende stap en kijk welke vacatures en stageplaatsen voor jou beschikbaar zijn!

Bekijk de vacatures

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)