Luchtvaartlogisticus (4)

Richting binnen: Luchtvaartlogisticus

MBO-opleiding
91860.
3 tot 4 jaar
4
VeVa

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als luchtvaartlogisticus kun je werkzaam zijn bij een luchttransportbedrijf of een vliegtuigfabrikant. Ook kun je komen te werken bij een ander bedrijf binnen de sector transport of logistiek.

Je zorgt ervoor dat alle goederen en producten of grondstoffen op het juiste tijdstip op de juiste plaats zijn. Daarbij houd je rekening met minimale en maximale voorraden, kosten, vervoerstijden en noem maar op. Als luchtvaartlogisticus voer je verkoop- en onderhandelingsgesprekken en stel je offertes en contracten op. In de offertes en contracten vertaal je wensen, eisen en mogelijkheden van de klant. Je onderhoudt op een klantvriendelijke en servicegerichte manier contact met de opdrachtgevers. Je handelt vragen en eventuele klachten met klanten af. Als luchtvaartlogisticus moet je zowel Nederlands als Engels kunnen spreken en schrijven. Ook krijg jij te maken met andere talen en culturen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit 582,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen