Applicatieontwikkelaar (Applicatie- en mediaontwikkeling) (4)

Richting binnen: Applicatie- en mediaontwikkeling

MBO-opleiding
95311/95699.
3 tot 4 jaar
BOL, BBL
4
VeVa

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De applicatieontwikkelaar is in dienst bij bedrijven die software en IT-media producten ontwikkelen. Dit kunnen zowel grote als kleine bedrijven zijn.

Taken van de Applicatieontwikkelaar zijn het ontwikkelen en realiseren van software en IT-media producten. Hierbij moet je denken aan besturingsprogramma’s, toepassingsprogramma’s, netwerkprogramma’s, applicaties voor het internet, entertainmentsoftware en interactieve informatiedragers bijvoorbeeld cd-rom’s, websites, cursusmateriaal en televisiebeelden. De werkzaamheden van de Applicatieontwikkelaar worden in projectvorm uitgevoerd, je werkt dus met collega’s aan één project. Daarom moet je goed kunnen communiceren met je collega’s. In een project werk je met deadlines, dus werken onder tijdsdruk mag geen problemen opleveren. In een beroep als dit is planmatig werken belangrijk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:

Voor het studiejaar 2016/2017 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.137,00. Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:

Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2016/2017 € 236,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 573,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroep in beeld


Vacatures & stages

Liggen jouw ambities in dit vak? Neem de volgende stap en kijk welke vacatures en stageplaatsen voor jou beschikbaar zijn!

Bekijk de vacatures

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.
Scholen / instellingenOnderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.
 
School / instelling Leerweg  
Almelo, Hengelo - ROC van Twente BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Cuijk, Oss, Veghel - ROC de Leijgraaf BOL BBL
Harderwijk, Raalte, Zwolle - Landstede MBO BOL BBL
Leiden - ROC Leiden BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in (velden met een * zijn verplicht)