BBL Secretaresse WEB 3

Type opleiding: MBO-opleiding
Code: SCH95380
Opleidingsduur: 2 jaar
Niveau: 3
Sectoren: Administratie, Management & Org., Zakelijke dienstverlening

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Waarom de BBL-opleiding WEB 3 MBO Secretaresse?
Een BBL-opleiding is de ideale manier om leren en werken te combineren. In slechts anderhalf jaar haal je een overheidserkend WEB-diploma op mbo 3-niveau dat toegang geeft tot mbo 4-opleidingen. Dit mbo-diploma verstevigt je positie binnen jouw bedrijf of op de arbeidsmarkt. Dankzij de overheidserkenning kan je werkgever gebruik maken van de WVA-regeling die de opleidingskosten aanzienlijk reduceert. Twee vliegen in één klap: je krijgt een overheidserkend diploma en je werkgever heeft financieel voordeel.

Profiel
De veelzijdigheid van het vak secretaresse spreekt je aan, je wilt alle daarbij behorende vaardigheden leren en inspanning beloond zien met een overheidserkend diploma. Misschien werk je al als secretaresse en wil je nu graag een opleiding combineren met je werk? De BBL-opleiding van Schoevers biedt je die mogelijkheid!
Je beschikt over mavo/vmbo-tl/havo niveau, bereikt door opleiding of werkervaring. Verder zijn een ECABO-erkende werkplek als secretaresse en de aanwezigheid van een praktijkbegeleider voorwaarden om deel te nemen aan deze opleiding. De werkplekscan, die we tijdens het intakegesprek op onze vestiging samen met je doorspreken, geeft je snel meer duidelijkheid hierover.

Opleidingsinhoud

Het programma
De studie-inhoud sluit nauw aan bij de kerntaken die horen bij het vak secretaresse. Het programma is zo opgebouwd dat de taken die je als startende secretaresse als eerste uit moet kunnen voeren ook als eerste aan bod komen. Zo wordt het programma geleidelijk aan verder uitgebreid. De opleiding ronden we af met een case waarbij alle secretariële competenties aan bod komen.

De BBL-opleiding Secretaresse leidt op tot het overheidserkende diploma Secretaresse WEB 3. De opleiding is gebaseerd op:
de kerntaken zoals door Kenniscentrum ECABO vastgelegd in het kwalificatiedossier Secretariële Beroepen 2011-2012. Deze kerntaken zijn:
1.Voert taken rondom informatiemanagement uit
2.Voert taken rondom planning en organisatie uit
de kerntaken genoemd in het dossier Loopbaan en burgerschap
de vaardigheden genoemd in het Referentiekader Nederlands en rekenen 2F en in het Referentiedocument Vreemde talen

Onze aanpak
In de BBL-opleiding Secretaresse wordt leren en werken gecombineerd. Dat betekent één dag per week les en ten minste 20 uur per week werken in de functie (directie)secretaresse of managementassistent.

P van praktijk: de lesstof is zoveel mogelijk opgebouwd rondom praktijkcases en sluit aan op jouw beroepspraktijk. Zoveel mogelijk opdrachten voer je op de werkplek uit. Zo heeft jouw werkgever mede profijt van de opleiding die je volgt.
P van prestatie: afgestudeerde Schoevers-studenten behoren tot de beste op hun vakgebied. Je leert alle competenties aan die van belang zijn in jouw vak. Er is veel aandacht voor talen, correspondentie, planning en organisatie.

De combinatie van leren en werken vraagt ook om de P van persoonlijk. Er zijn regelmatig mentoruren gepland om jouw studie-aanpak te bespreken en er is tijd en aandacht voor jouw vragen.
Daarnaast komt de Schoeversmentor ieder half jaar bij jou op bezoek in het bedrijf en daarnaast krijg je ieder half jaar een uur de tijd om individueel in te plannen met de mentor.

Het opleidingsprogramma kent roosterdagen en examentrainingen. Op de roosterdagen worden verschillende meer theoretisch georiënteerde modules gegeven. Op de examentrainingen word je voorbereid op examinering voor bepaalde vakken. Daarnaast wordt een aantal workshops aangeboden, bijvoorbeeld over Omgangsvormen en Social Media.

Duur en lesrooster
Al onze opleidingen starten meerdere malen per jaar in diverse steden in Nederland.

Het resultaat
Je sluit elk onderdeel van deze praktijkgerichte opleiding af met een opdracht op de werkplek en/of een toets of opdracht bij Schoevers. Bij succesvolle afronding ontvang je het overheidserkende WEB-diploma Secretaresse (crebo-nummer 95380).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je beschikt over mavo/vmbo-tl/havo niveau, bereikt door opleiding of werkervaring. Verder zijn een ECABO-erkende werkplek als secretaresse en de aanwezigheid van een praktijkbegeleider voorwaarden om deel te nemen aan deze opleiding.

Kosten

De financiële investering
De investering voor deze opleiding bedraagt € 5295,- en is inclusief:
Persoonlijke intakegesprekken
Begeleiding gedurende je studie van praktijkgerichte docenten
Een persoonlijk aanspreekpunt op jouw Schoevers vestiging
Dit tarief is vrijgesteld van btw.

Exclusief:
Inschrijfkosten € 100,-
Examenpakket (€ 1505,-)*
Leermiddelen**
*Je hoeft je niet apart aan te melden voor de bijbehorende examens, bij inschrijving voor deze opleiding schrijf je je automatisch in voor de bijbehorende examens. Voor eventuele herexamens dien je je wel apart in te schrijven.
**Zodra je je aanmeldt ontvang je informatie over het lesmateriaal en wijze van bestelling hiervan.

Verder leren

Na deze opleiding kan je doorstromen naar onze erkende mbo-opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent WEB 4.

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig Weinig In evenwicht Voldoende Veel

Vacatures & stages

Liggen jouw ambities in dit vak? Neem de volgende stap en kijk welke vacatures en stageplaatsen voor jou beschikbaar zijn!

Bekijk de vacatures

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in * verplicht
Aanhef:
Voornaam:*
Tussenvoegsel(s):
Achternaam:*
Postcode:*
Huisnummer:*
Straatnaam:*
Woonplaats:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:
Geboortedatum:
Vooropleiding: