LOI

HBO Ondernemen voor vertalers

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Ondernemen voor vertalers
Onderdeel van de HBO-bacheloropleidingen Vertaler
Een succesvol vertaalbedrijf is niet alleen afhankelijk van goede vertalingen, maar ook van ondernemersvaardigheden, zoals het opstellen van een offerte en binnenhalen van opdrachten. Deze praktijkgerichte opleiding is een perfecte voorbereiding op het runnen van een eigen vertaalbedrijf.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Vertaler Engels, Frans, Duits en Spaans van LOI Hogeschool. Je behaalt 13 studiepunten (ECís) en krijgt bij doorstroming naar een van de HBO-bacheloropleidingen vrijstelling voor de module Ondernemen. Het diploma geeft 364 PE-punten in de categorie E tot en met H.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Ondernemen voor vertalers bestemd
De opleiding Ondernemen voor vertalers is voor iedereen die een eigen vertaalbedrijf wil opzetten of als freelance vertaler werkt. Ook voor vertalers die in loondienst zijn en te maken krijgen met het tevreden houden van klanten, deadlines, netwerkbeheer en andere zaken van het ondernemerschap is deze opleiding nuttig.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis studiegids aan of bekijk direct online de proefles

Opleidingsinhoud

Inhoud van het HBO-deelprogramma Ondernemen voor vertalers
De opleiding Ondernemen voor vertalers is een perfecte voorbereiding op een bestaan als freelancer en richt zich daarbij specifiek op de vertaalbranche. Zo gaan we bijvoorbeeld in op het vertalen in opdracht van een klant. Verder behandelen we het binnenhalen van opdrachten, het opstellen van een offerte, het voeren van de administratie en wetten en regelingen. Maar ook de onzekerheid van een bestaan als zelfstandig ondernemer en hoe daarmee om te gaan wordt uitgebreid besproken.

Onderwerpen (speciaal toegespitst op de vertaalbranche) die aan bod komen:
 • markt en beroepenveld
 • diverse ondernemingsvormen
 • financiering en ondernemingsplan
 • wet- en regelgeving
 • verzekeringen en pensioenen
 • financiŽle administratie
 • de fiscus
 • communicatie
 • gesprekstechnieken
 • acquisitie
 • klant
 • kwaliteit en service
 • prijzen en offertes
 • de opdracht

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd. Al het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld.

Digitale leeromgeving
LOI Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals online hoorcolleges en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via LOI Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen van LOI Hogeschool.

Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je het diploma HBO-deelprogramma Ondernemen voor vertalers van LOI Hogeschool. Dit geeft recht op vrijstelling bij de HBO-bacheloropleiding Vertaler Engels, Frans, Duits en Spaans van LOI Hogeschool. Het diploma geeft 364 PE-punten in de categorie E tot en met H.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO werk- en denkniveau gewenst.

Opleidingsduur

3 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld en de gratis online proefles

Vervolgopleiding

Hierna verder studeren? De HBO-bacheloropleidingen Vertaler Engels, Frans, Duits of Spaans zijn logische vervolgopleidingen. Je behaalt met dit deelprogramma 13 studiepunten (ECís) en krijgt daarmee vrijstelling voor de module Ondernemen.

Plaatsen / leslocaties

Afstandsonderwijs

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.