Veiligheid en Vakmanschap Defensie

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Veiligheid en Vakmanschap Defensie' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

Kattenburgerstraat 7

1018 JA Amsterdam


Voorlichtingsavond Landstede VeVa i.s.m. Defensie

Datum: vrijdag 23 februari 2018
Bezoekadres: Mecklenburglaan 3
Locatie: 3843 BN Harderwijk
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Tijdens deze voorlichtingsavond geven ROC Landstede - Mecklenburglaan en Defensie informatie over het VeVa-traject en hoe het traject na de opleiding er uitziet. Deze avond start om 18.30 uur!

Informatie avond Scalda (Grondoptreden, Maritiem en Logistiek)

Datum: donderdag 1 maart 2018
Bezoekadres: Podium 15
Locatie: 4337 WV Middelburg
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Spierbundels maken vaak indruk, maar goed om kunnen gaan met mensen zonder dat er een conflict ontstaat, brengt je een stuk verder. Het is juist cool om geduldig en alert te blijven, want de situatie kan opeens compleet veranderen. Weet jij je adrenaline in bedwang te houden? Kun je duidelijke grenzen stellen?

Lijkt de VeVa opleiding jou wel wat? Doorloop dan de volgende stappen en kom steeds dichterbij voor een VeVa-opleidingsplaats bij Scalda.

Stap 1: Meld je aan voor één van de verplichte voorlichtingsavonden. De voorlichtingsavonden worden verzorgd door Scalda Middelburg in samenwerking met Defensie. Tijdens deze avond wordt de hele opleiding en de te volgen vakrichtingen duidelijk aan je uitgelegd.
Je kan je aanmelden voor de voorlichtingsavond door een email (met daarin je gegevens) te sturen naar [stuur een e-mail].
Bij de informatie avond van 1 maart ben je van harte welkom van 19:00 tot 21:00 uur.

Stap 2: Enthousiast geworden tijdens de voorlichting of weet je het al helemaal zeker? Schrijf je dan digitaal in voor de opleiding VeVa op www.scalda.nl.

Stap 3: Voorlichting bijgewoond én ingeschreven bij Scalda? Je wordt z.s.m. uitgenodigd voor intake.

Scalda biedt de volgende vakrichtingen: Grondoptreden, Maritiem en Logistiek, allen op niveau 2 of niveau 3.

Inloopavond ROC Nijmegen, locatie Boxmeer

Datum: donderdag 1 maart 2018
Bezoekadres: Begijnenstraat 2
Locatie: 5831 EM Boxmeer
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de inloopavond voor de VeVa-opleiding op ROC Nijmegen en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding word je voorbereid om aan de slag te gaan als manschap (niv 2) of onderofficier (niv 3) bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur.

Inloopavond ROC Nijmegen, locatie Energieweg

Datum: donderdag 1 maart 2018
Bezoekadres: Energieweg 25
Locatie: 6541 CW Nijmegen
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding gecombineerd met bedrijfsautotechnieken ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa bedrijfsautotechniek niveau 2 word je voorbereid om als autotechnicus aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur.

Informatie avond Graafschap College - Grutbroek

Datum: dinsdag 6 maart 2018
Bezoekadres: Grutbroek 17
Locatie: 7008 AK Doetinchem
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Als je gaat voor avontuur, afwisseling en uitdaging dan ben je bij Defensie aan het goede adres. Zowel in Nederland als in het buitenland zet jij je in voor de vrede en veiligheid. Dit doe je altijd samen met collega’s. Een baan in het leger is geen ‘9 tot 5’ baan en vraagt veel van je. Soms is het geestelijk en lichamelijk zwaar. Daarom is het belangrijk dat je fit bent en een goede conditie hebt. Ook kun je goed samenwerken en ga je voor je collega’s door het vuur. Defensie is één van de grootste werkgevers van Nederland en bestaat uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee. Het is een veelzijdige organisatie, met veel mogelijkheden. Ook als je graag een technisch beroep wilt, kun je terecht bij Defensie.

Meld je aan voor de opleiding VEVA via www.graafschapcollege.nl en ontvang een uitnodiging voor de eerste stap in de toelatingsprocedure: de verplichte voorlichtingsavond. Het bijwonen van een voorlichting is alleen mogelijk op uitnodiging. De voorlichtingen worden verzorgd door het Graafschap College in samenwerking met Defensie. Zodra je je aanmeldt voor de opleiding VEVA, ontvang je een schriftelijke uitnodiging voor de voorlichtingsavond. Dus meld je zo snel mogelijk aan voor de opleiding VEVA op www.graafschapcollege.nl. De voorlichtingsavonden zijn op dinsdag 6 maart, dinsdag 3 april, dinsdag 24 april en dinsdag 29 mei.

Opleidingen:
Logistiek medewerker niveau 2
Logistiek teamleider niveau 3
Aankomend medewerker grondoptreden niveau 2
Aankomend onderofficier grondoptreden niveau 3
Monteur mechatronica niveau 2
Eerste monteur mechatronica niveau 3

Informatie avond ROC West-Brabant - Vitalis College (Grondoptreden)

Datum: dinsdag 6 maart 2018
Bezoekadres: Terheijdenseweg 414
Locatie: 4826 AB Breda
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Data voorlichtingsbijeenkomsten Grondoptreden niveau 2 en 3.
Inschrijven voor de opleiding Veiligheid en Vakmanschap niveau 2 of Veiligheid en Vakmanschap niveau 3 kan alleen als je een voorlichtingsbijeenkomst hebt bijgewoond. De voorlichting wordt verzorgd door het Vitalis college i.s.m. Defensie en vindt plaats op locatie Terheijdenseweg 414 in Breda van 19- 21.00 uur. Meld je aan voor deze voorlichting door een mail te sturen naar [stuur een e-mail] Vermeld in je mail:
  • Je naam
  • De datum van de voorlichting
  • Het aantal personen dat komt

Open dag ROC Landstede (GROP, BAT en ZORG)

Datum: dinsdag 6 maart 2018
Bezoekadres: Mecklenburglaan 3
Locatie: 3843 BN Harderwijk
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VEVA opleiding en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 (GROP en BAT), niveau 3 (GROP, BAT en ZORG) of niveau 4 (ZORG) word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepenveld dat daarbij hoort.

Op dinsdag 6 maart ben je tussen 16.30 - 20.30 uur van harte welkom tijdens het Open Huis in Harderwijk.

VeVa dag (Grondoptreden) - ROC Horizoncollege - v.v. De Wherevogels

Datum: donderdag 8 maart 2018
Bezoekadres: Van IJsendijkstraat 148 A-B
Locatie: 1442 CS Purmerend
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Op 8 maart kunnen toekomstige studenten die geinteresseerd zijn in een VeVa-opleiding, kijken of dit iets voor hen is. Op deze dag verzorgen huidige studenten demonstraties. De toekomstige studenten gaan een onderkomen maken en zij maken kennis met militaire zelfverdediging, terreinwerk en camoufleren. Ook doen zij een sporttest.

Hoe laat en waar?
Donderdag 8 maart van 11 tot 15 uur bij
v.v. De Wherevogels
Westerweg 41
1445 AC Purmerend

Wat meenemen?
Oude sportkleding (die vies mag worden), douchespullen en aantekenmateriaal.
Met een blessure kunnen leerlingen niet meedoen.

Aanmelden
Leerlingen kunnen zich aanmelden via [stuur een e-mail]

Informatie avond Deltion College

Datum: maandag 12 maart 2018
Bezoekadres: Mozartlaan 15
Locatie: 8031 AA Zwolle
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Informatieavond van Deltion College en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Je bent welkom van18:00 tot 20:30 uur.
Kijk voor meer informatie op www.deltion.nl/jongeren-onderwijs/studierichting/defensie2.

Informatie avond ROC A12 - Zandlaan

Datum: dinsdag 13 maart 2018
Bezoekadres: Zandlaan 29A
Locatie: 6717LG Ede
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent van harte welkom van 18:30 tot 20:30 uur.

Informatie avond ROC Friese Poort - Leeuwarden Egelantierstraat

Datum: dinsdag 13 maart 2018
Bezoekadres: Egelantierstraat 70
Locatie: 8924 EJ Leeuwarden
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Inschrijven voor de Veiligheid en Vakmanschap opleidingen niveau 2 of niveau 3 kan zodra je een voorlichtingsavond hebt bijgewoond. De voorlichtingsavonden worden verzorgd door ROC Friese Poort in samenwerking met Defensie. Meld je zo snel mogelijk aan voor een van de voorlichtingsavonden VEVA op www.rocfriesepoort.nl en ontvang jouw uitnodiging voor de eerste stap in de toelatingsprocedure: de verplichte voorlichtingsavond.
Je bent van harte welkom van 19:00 tot 21:00 uur.

Inloopavond ROC Tilburg, School voor Orde en Veiligheid

Datum: donderdag 15 maart 2018
Bezoekadres: Gershwinstraat 10
Locatie: 5012AR Tilburg
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding, en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort. Kom kijken naar onze nieuwe stormbaan en laat je informeren over onze nieuwe praktijklocatie op de Vliegbasis van Gilzerijen.
Je bent van harte welkom van 18:00 tot 21:00 uur.

Voorlichtingsavond alle opleidingen Noorderpoortcollege

Datum: donderdag 15 maart 2018
Bezoekadres: Hora Siccamasingel 177
Locatie: 9721 HE Groningen
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving:

18.30-20.30 uur


Open dag ROC Twente - Enschede

Datum: zaterdag 17 maart 2018
Bezoekadres: Wethouder Beversstraat 165
Locatie: 7543BK Enschede
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent welkom van 10:00 tot 15:00 uur.

Try-out day MBO College Almere (locatie Buiten) (Grondoptreden en ICT)

Datum: zaterdag 17 maart 2018
Bezoekadres: Straat van Florida 1
Locatie: 1334 PA Almere
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding Grondoptreden of ICT en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent van harte welkom van 10:00 tot 14:00 uur.

Inloopavond Scalda Middelburg (alle opleidingen)

Datum: maandag 19 maart 2018
Bezoekadres: Podium 15
Locatie: 4337WV Middelburg
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.

nb. Dit is een Scalda brede open avond, geen voorlichtingsavond voor specifiek VeVa.
Je bent welkom van 17.00 tot 20.00 uur.

Informatie avond Koning Willem I College

Datum: dinsdag 20 maart 2018
Bezoekadres: Onderwijsboulevard 1
Locatie: 5223DE 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Veiligheid is belangrijk, maar niet vanzelfsprekend. Mensen hebben niet altijd dezelfde opvattingen, normen en waarden en vinden het soms moeilijk tolerant te zijn naar elkaar. Willen we een veilige stad, een veilig land én een veiligere wereld, dan hebben we vakmensen nodig. Mensen die sterk in hun schoenen staan en in actie komen bij onverwachte moeilijke situaties. Gebieden verkennen en militaire veiligheid bieden. Wil je bijdragen aan een betere samenleving en ben je fysiek fit? Ga er dan voor!

Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent welkom van 18:00 tot 20:00 uur.

Informatie avond ROC Friese Poort - Leeuwarden Egelantierstraat

Datum: dinsdag 20 maart 2018
Bezoekadres: Egelantierstraat 70
Locatie: 8924 EJ Leeuwarden
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Inschrijven voor de Veiligheid en Vakmanschap opleidingen niveau 2 of niveau 3 kan zodra je een voorlichtingsavond hebt bijgewoond. De voorlichtingsavonden worden verzorgd door ROC Friese Poort in samenwerking met Defensie. Meld je zo snel mogelijk aan voor een van de voorlichtingsavonden VEVA op www.rocfriesepoort.nl en ontvang jouw uitnodiging voor de eerste stap in de toelatingsprocedure: de verplichte voorlichtingsavond.
Je bent welkom van 19:00 tot 21:00 uur.

Open avond ROC Midden NL

Datum: donderdag 22 maart 2018
Bezoekadres: Dassenweide 3
Locatie: 3437WN Nieuwegein
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Kom langs op de Open dag voor de VeVa-opleiding en ontdek jouw mogelijkheden bij Defensie. Tijdens de opleiding VeVa niveau 2 of niveau 3 word je voorbereid om aan de slag te gaan bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, of Marine. Docenten en studenten vertellen op de Open Dag meer over de inhoud van de opleidingen en het beroepsveld dat daarbij hoort.
Je bent welkom van 18:00 tot 21:00 uur. Je kunt je aanmelden via www.rocmn.nl/open-avond-donderdag-22-maart.

Voorlichting ROC Landstede VeVa i.s.m. Defensie

Datum: woensdag 28 maart 2018
Bezoekadres: Mecklenburglaan 3
Locatie: 3843BN Harderwijk
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: Tijdens deze voorlichtingsavond geven Landstede VeVa en Defensie informatie over het VeVa-traject en hoe het traject na de opleiding er uitziet. Deze avond start om 18.30 uur en duurt tot 20:30 uur.