IPD Opleidingen

Basiskennis Loonadministratie (BKL) dagopleiding 5 weken

Algemene informatie over de cursus

Basiskennis Loonadministratie....maak snel uw beroep van werk en loon!
Loonheffingen, arbeidsrecht en sociale verzekeringen. Met een diploma in deze richting verzerkert u zich van een goede baan. Een kundige loonadministrateur is onmisbaar voor elke organisatie. Met de opleiding BKL zet u de eerste stap. U leert hier onder andere hoe u belastingformulieren invult en hoe een loonstrook is opgebouwd!

De voordelen van een avondopleiding BKL
Als u kiest voor de avondopleiding, heeft u één avond in de week les. Dit is een vaste doordeweekse avond. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding BKL bestaat uit 10 lessen.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
De avondopleiding bestaat uit 10 lessen die u doordeweeks volgt. In de lessen worden 2 modules volledig behandeld.

Loonheffingen:
Loonbelastingtabellen en loonaangifte
Werkkostenregeling
Loonheffing
Voorlopige aanslag
Inkomstenbelasting
Heffingskortingen
Boeteregime en bezwaarprocedure
Formulieren

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid
Arbeidsverhoudingen en arbeidsovereenkomst
CAO
Arbeidsomstandigheden en arbeidstijden
Sociale zekerheidswetten
Verzekeringsplicht
Ziektewet en arbeidsongeschiktheid
Re-integratievoorzieningen
Werkloosheid

Examen
Het examen voor BKL wordt verzorgd door examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit twee onderdelen: Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid. U doet online examen en kunt zich het hele jaar door aanmelden. Voor de toets kiest u zelf de examendatum, locatie en tijd. De examens zijn vergelijkbaar met opleidingsniveau MBO3.

Vooropleiding
Voor de opleiding Basiskennis Loonadministratie is geen vooropleiding noodzakelijk. De opleiding wordt op MBO niveau verzorgd. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Duur van de cursus

5 weken

Kosten van de cursus

Bel met een van onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.