IPD Opleidingen

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) avondopleiding 16 weken

Algemene informatie over de cursus

Prakijkdiploma Loonadministratie.....de meeste kans op werk!
Met PDL toont u aan dat u een echte professional bent in de salarisadministratie. Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet kennis op over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast krijgt u een nieuwe module waarin communicatie en organisatiekunde aan bod komt.

In het bedrijfsleven is veel vraag naar mensen met het diploma PDL. Bovendien mag u zich na de opleiding inschrijven in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA, wat aangeeft dat u kwalitatief goed bent opgeleid. Bij IPD kunt u zich, ook na de opleiding, blijven ontwikkelen met gratis vaardigheidstrainingen en spin-offs (voor PE-punten).

De voordelen van een avondopleiding PDL
Als u kiest voor de avondopleiding, heeft u één doordeweekse avond in de week les. Dit is een vaste dag met lestijden van 19.00 - 21.45 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding PDL bestaat uit 16 lessen.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
De avondopleiding bestaat uit 16 lessen die u doordeweeks volgt. In de lessen worden 3 modules volledig behandeld.

Loonheffingen
Opbouw loonheffing
Fiscaal loon
Heffingskortingen
Organisatie en sociale zekerheid
Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen
Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en sociale zekerheid
Arbeidsovereenkomsten
Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen
Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie en Communicatie
Personeels- en salarisadministratie
Personeelsbeleid
HRM

Tijdens de opleiding wordt het lesmateriaal van de Uitgeverij Convoy gebruikt.

Examen
Het examen voor PDL wordt verzorgd door examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit 3 onderdelen: Loonheffingen, Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid en Personeel, Organisatie en Communicatie. U doet online examen en kunt zich het hele jaar door aanmelden. Voor de toets kiest u zelf de examendatum, locatie en tijd. De examens zijn vergelijkbaar met opleidingsniveau MBO4.

Vooropleiding
Voor de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie is geen vooropleiding noodzakelijk. De opleiding wordt op MBO niveau verzorgd. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Duur van de cursus

16 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld met BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.