IPD Opleidingen

Vakopleiding Payroll Services (VPS) dagopleiding 15 weken

Algemene informatie over de cursus

Vakopleiding Payroll Services.....de loonadministrateur in een leidinggevende functie!
U wilt zich specialiseren om uw kennis van arbeid en belonen uit te bouwen, managementvaardigheden te ontwikkelen en een hoger salaris te bemachtigen. De Vakopleiding Payroll Services (VPS) is een pittige uitdaging, die u als gevorderde salarisadministrateur verdieping en verbreding biedt. De opleiding besteedt onder andere aandacht aan sociale en fiscale wetgeving, HR management, financiële administratie, accounting en budgettering. Ook is er een verdiepende module over communicatievaardigheden.

Na deze opleiding bent u in staat om een meer aansturende rol te bemachtigen; uiteraard met bijpassend salarisstrookje. De opleiding biedt u als gevorderd salarisadministrateur verbreding en verdieping in uw vak en dit wordt zeer gewaardeerd door werkgevers. U laat met dit diploma zien dat u actuele en brede kennis heeft en dat u een veilige investering bent voor een werkgever.

De voordelen van een dagopleiding VPS
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u één doordeweekse dag of zaterdag in de week les. Dit is een vaste dag met lestijden van 10.00 - 16.00 uur. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding VPS bestaat uit 15 lessen.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
De dagopleiding bestaat uit 15 lessen. In de lessen worden 4 modules volledig behandeld.

Loonheffingen:
Loonaangifte en loonheffingstabellen
Premiebetaling
Wetsartikelen
Loonbegrip
Werkkostenregeling
Heffingskortingen
Eigenrisicodragerschap
Inkomstenbelasting
Klachtenprocedure, bezwaar- en beroepsprocedure

Arbeidsrecht & sociale zekerheid:
Arbeidsverhoudingen en arbeidsovereenkomst
Arbeidsprocesrecht
CAO
Arbeidsomstandigheden en arbeidsteiden
Verschillen tussen de ZVW en de WLZ
Uitvoeringsorganisatie sociale zekerheidswetten
Volksverzekeringen, voorzieningen en pensioenwetgeving

Personeel & Organisatie:
Motiveren en aansturen van personeel
Beloningssystemen
HMR-beleidsplan
Missie, visie en doelstellingen organisatie
Typologie ondernemingen
Waardenkringloop

Communicatie:
Luistervaardigheden
Effectief communiceren
Gespreksvoering
Gespreksvormen
Feedback

Examen
Het examen voor VPS wordt verzorgd door examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit 4 onderdelen: Loonheffingen, Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Personeel & Organisatie en Communicatie. U doet online examen en kunt zich het hele jaar door aanmelden. Voor de toets kiest u zelf de examendatum, locatie en tijd. De examens zijn vergelijkbaar met opleidingsniveau HBO.

Vooropleiding
Voor de opleiding Vakopleiding Payroll Services is geen vooropleiding noodzakelijk. Wij raden echter enige voorkennis in de vorm van werkervaring of een gerelateerde vooropleiding zoals PDL aan. De opleiding wordt op HBO niveau verzorgd. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Duur van de cursus

15 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, excl. literatuur en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.