HMC Amsterdam

Meubelstofferen

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus Meubelstofferen bouwt u in 10 avonden met diverse stoffeermaterialen de bekleding op van de zitting van uw eigen eetkamerstoel.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus ga je in 10 avonden zelf aan de slag met het stofferen van een zelfmeegebrachte stoel. Je kunt hiervoor kiezen uit de onderstaande technieken. De stoel die je meebrengt bepaalt de techniek die je gaat toepassen.

Klassiek meubelstofferen:
Bij deze techniek leer je stofferen op een manier zoals dit in grootmoederstijd werd gedaan. In 10 lessen ga je een door jezelf meegebrachte (eetkamer)stoel stofferen. Met authentieke stoffeermaterialen zoals: jute singels, springveren, linnen, crin en kaasdoek. Deze cursus is een goede basis om kennis te maken met dit mooie nostalgische vak.

Modern meubelstofferen:
Bij deze techniek leer je hedendaagse stoffeermaterialen te verwerken in een door jezelf meegebrachte (eetkamer)stoel. Met o.a. polyetherschuim of koudschuim en polypress wrongen leer je stapsgewijs een stoffering van een zitting op te bouwen.

Een gecapitonneerde voetenbank of een headboard maken behoort ook tot de mogelijkheden.

Duur van de cursus

10 avonden (1 avond per week)

Kosten van de cursus

De kosten van deze cursus bedragen 475 (incl. BTW) exclusief alle materialen.

Bijzonderheden

maandagavond

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.