Civas B.V.

Kindercoach

Algemene informatie over de cursus

Volg de schriftelijke opleiding Kindercoach en leer kinderen en tieners op professionele wijze te begeleiden bij hun ontwikkeling!

Steeds meer ouders hebben problemen bij de opvoeding van hun kind. Maar liefst 15% zoekt professionele hulp. Als kindercoach biedt u kortdurende, oplossingsgerichte ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand.

Inhoud van de cursus

Deze opleiding tot Kindercoach biedt u alle kennis om als professioneel kindercoach aan de slag te gaan! U leert kinderen te stimuleren hun talenten optimaal te benutten. Bij ontwikkelingsachterstand helpt u ze zélf een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Ouder en kind biedt u kundige ondersteuning bij opvoed- en gedragsproblematiek.

De opleiding leert u kinderen op een verantwoorde en gebalanceerde wijze te begeleiden. U weet rekening te houden met de belastbaarheid van het kind en de mogelijkheden die bij de ontwikkelingsfase horen.

Een van de belangrijkste taken van de kindercoach is het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen. Vaak denken kinderen dat ze niet zichzelf mogen zijn, als ze niet voldoen aan de eisen die anderen stellen. Aan u de belangrijke taak dit te ontkrachten.

Deze complete schriftelijke opleiding bestaat uit 30 lessen. U maakt intensief kennis met ontwikkelingspsychologie, kindercoachingsvaardigheden, pedagogiek, opvoeden en het professioneel begeleiden van ouder en kind.

U kunt de studie desgewenst afsluiten met een klassikaal eindexamen ter verkrijging van het BATC-geaccrediteerde diploma. De ABvC kent aan het diploma 320 PE-punten toe.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist

Duur van de cursus

12 maanden bij een gemiddeld studietempo

Kosten van de cursus

€630,00 ineens of 12 termijnen van €55,00
Examengeld €95,00

Bijzonderheden

Download nu een gratis proefles op onze website of vraag de studiegids aan.

Plaatsen / leslocaties

Thuisstudie

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.