IMAG BV

Chauffeur haak/ en portaalarmsysteem

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Er wordt in het wegvervoer steeds meer toe overgegaan de vrachtwagens te voorzien van een haak en portaalarmsysteem. Door deze verschillend systemen kan de vrachtwagen voor meerdere doeleinden worden gebruikt en dus efficiŽnter worden ingezet.

Helaas gebeuren er nog regelmatig onnodige ongevallen al dan niet met schade aan goederen, afzetcontainers en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komen voor.

Omstanders dienen tijdens het gebruik van het haak- en armsysteem uit de buurt te worden gehouden. Botsing met een bewegende container, beknelling van ledematen door bewegende delen en bedelving onder de containerlading zijn potentiŽle gevaren voor omstanders.

Wetgeving:
De werkgever is volgens de Arbo-wetgeving verantwoordelijk, dat werknemers die werken met een hijs en of hefwerktuig (bv. Kraan of portaalarm), over een specifieke deskundigheid beschikken (art. 7.17c lid 1 van het Arbo-besluit). Het begrip Ďspecifieke deskundigheidí is door de wetgever niet gedefinieerd.

Artikel 8 van de Arbo-wet zegt dan ook: ďDe werkgever moet ervoor zorgen dat aan zijn werknemers doeltreffend en aan hen onderscheiden taken aangepast onderricht wordt verstrekt met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeidĒ.

Doelgroep:
De veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen die beschikken over een redelijke mate van bedieningsvaardigheden.

Opleidingsinhoud

Doelstelling:
De cursist kan controle van, onderhoud aan en het werk met een haak- en portaal armsysteem veilig en verantwoord uitvoeren, rekening houdend met verkeersregels, veiligheids- en bedrijfsvoorschriften, en kan deze voorschriften in de praktijk toepassen.

Waarde nascholing:
7 uur

Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever.

In Company training:
Omdat elke bedrijf specifieke omstandigheden kent, verzorgen wij deze opleiding alleen in-company op uw locatie. Dit kan al vanaf vier deelnemers. De in-company training gaat uitvoerig in op de situatie in uw bedrijf. De uiteindelijk inhoud van de training wordt samen met de opdrachtgever bepaald.

Opleidingsduur

Waarde nascholing: 7 uur

Kosten

Offerte op maat

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.