IMAG BV

Veiligheid voor Intercedenten en leidinggevenden VCA VIL

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Arbeidsomstandighedenwet stelt vele eisen aan werkgevers en werknemers. Meer en meer wordt door opdrachtgevers geëist dat opdrachtnemers hun zorg voor arbeidsomstandigheden afdoende hebben geregeld. Dit om aansprakelijkheid in geval van calamiteiten te voorkomen.

Wilt u als uitzendbureau de organisatie gaan certificeren volgens de VCU norm dan is een van de vereisten dat de betreffende intercedenten en leidinggevenden in het bezit zijn van een VCU VIL diploma. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor alle leidinggevenden en intercedenten in de uitzendbranche. Het behalen van een VIL/VCU-diploma is dus één van de vereisten om aan de checklist te voldoen.

In deze cursus VCU VIL leert de kandidaat, hoe men onveilige situaties kan herkennen en krijgt men inzicht in maatregelen die genomen kunnen worden om zodoende risico’s te vermijden. Men leert welke middelen en methoden men kan gebruiken om risico’s te verkleinen.

Doelstelling:
De cursus is bedoeld om intercedenten en leidinggevenden in de uitzendbranche zowel de vereiste basis veiligheidskennis te geven, als specifieke kennis die vereist is om de verantwoordelijkheid betreffende de selectie en voorlichting in het kader van een veilige werkuitvoering inhoud te geven.

Opleidingsinhoud

Examen:
Aansluitend aan het laatste dagdeel van deze VCU VIL cursus wordt het examen afgenomen of (bij kleinere groepen) wordt examen gedaan op een externe locatie. De VIL/VCU-examens worden afgenomen onder toezicht van de Stichting Examenkamer en zijn erkend door de ECABO.

Certificaat:
Na afloop van deze VCU VIL cursus ontvangen de geslaagde deelnemers het VCU VIL persoonscertificaat en deze is tien jaar geldig.

Herhaling:
De geldigheidsduur van het diploma Basisveiligheid VCA-VIL bedraagt tien jaar. De herhalingscursus geeft de mogelijkheid om de algemene veiligheidskennis van alle Intercedenten en leidinggevenden op hetzelfde niveau te brengen en deel uit te laten maken van hun vakkennis.

Gezien het feit dat er in de afgelopen jaren enorm veel veranderd is ten aanzien van de examens is het raadzaam de gehele opleiding te volgen.

Methode en middelen:
De cursus en het cursusboek zijn geheel volgens de eindtermen (CCvD-VCA van het SSVV) samengesteld.

De leerstof wordt zo gebracht dat de cursist deze in eigen tijd zelfstandig kan opnemen door het lesmateriaal voorafgaand aan de training te bestuderen. Van deze zelfwerkzaamheid wordt door de docent ook uitgegaan zodat de cursusdag of avonden besteed kunnen worden aan toelichting, uitdieping en examentraining.

Opleidingsduur

In overleg

Kosten

Individuele aanmelding op basis van open inschrijving:

Tweedaagse opleiding € 420,- (Inclusief lesmateriaal, lunch en examen)

Bijzonderheden

Elke examenkandidaat dient een origineel legitimatiebewijs (en een kopie) mee te nemen naar het examen, anders kan men géén examen afleggen.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.