Kosmeoo Health

Gewichtsconsulent (3 in 1) BGN erkend!

Algemene informatie over de cursus

Unieke opleiding Gewichtsconsulent (3 in 1), BGN Erkend!

Volg de opleiding Gewichtsconsulent en behaal tevens het diploma Voedingsdeskundige (HBO niveau) en het BGN erkende bijscholingscertificaat Visie Coachtraining.

De opleiding Gewichtsconsulent bieden wij aan als contactonderwijs (14 dagen). Omdat het lesmateriaal de officiele schriftelijke beroepsopleiding Voedingsdeskundige betreft kunt u tegelijkertijd in eigen tempo ook het diploma Voedingsdeskundige behalen. In de opleiding gewichtsconsulent is de vierdaagse Visie Coachtraining opgenomen. Wij bieden de opleiding Voedingsdeskundige (met 5 praktijkdagen) en de Visie Coachtraining ook apart aan.

Inhoud van de cursus

Het beroep
De gewichtsconsulent begeleidt clienten met een licht overgewicht naar een gezond gewicht en geeft voorlichting over gezonde voeding en beweging.

Beroepsmogelijkheden
De gewichtsconsulent kan werken vanuit eigen praktijk, maar is ook uitstekend inzetbaar als voedingsvoorlichter, docent bij scholen, afslankinstituten, bedrijven, sportscholen, Overheid enzovoort.Ook zeer geschikt als uitbreiding op praktijken, zoals sauna- en wellness complexen,schoonheids- en beautysalons, LifeStyle Coaching, Wellness Coaching enzovoort.

Consultvergoeding
Na het behaalde diploma Gewichtsconsulent kunt u zich bij de beroepsvereniging BGN aansluiten. Dit betekent dat clienten de mogelijkheid hebben om de kosten geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar, afhankelijk van hun polis.

Accreditaties
De opleiding Gewichtsconsulent is erkend door BGN, VBAG, BATC en LVNG.
De opgenomen Visie Coachtraining is erkend door BGN, BATC, VBAG en LVNG.
De opgenomen Voedingsdeskundige is erkend door BATC, VBAG, LVNG en NVST.

Duur van de cursus

10 maanden

Plaatsen / leslocaties

Amersfoort, Woerden, en Nieuw-Vennep (vlakbij Schiphol)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.