Learnit

InDesign CS6 Basis

Algemene informatie over de cursus

Wil je zelf je eigen folders, tijdschriften, flyers of brochures leren opmaken? Dat kan met behulp van InDesign. Hoe je dit professionele opmaakprogramma gebruikt leer je in deze training. Maak ook ontwerpen die scoren!

Inhoud van de cursus

InDesign is dé standaard voor paginadesign en typografie voor alle vormen van publicatie: van boeken en brochures tot digitale magazines en iPad-apps. Met haar vele krachtige tools en functies is InDesign de ideale applicatie voor grafisch designers die hun creativiteit niet willen laten beperken door de mogelijkheden van hun software. Dankzij de intuďtieve toepassing en de overzichtelijke interface is InDesign ook zeer toegankelijk voor beginners en minder intensieve gebruikers.

De snelle technologische ontwikkeling brengt nieuwe publicatiemogelijkheden met zich mee, wat vraagt om software die hierop aan sluit. InDesign is geschikt voor de meest actuele wensen van ontwerpers, zoals interactieve pagina's en responsive design. Tijdens onze driedaagse training InDesign CS6 Basis leer je de basisfuncties goed te gebruiken en maak je kennis met de meest indrukwekkende mogelijkheden.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de training:

 • Pagina's opmaken
 • Werken met tekstkaders
 • Tekst invoegen en bewerken
 • Vormen en kaders selecteren en transformeren
 • Afbeeldingen invoegen en bewerken
 • Stramienen aanmaken en toepassen
 • Typografie en alineastijlen beheren
 • Tabellen importeren en opmaken
 • Kleur en transparantie gebruiken
 • Werken met multi-state objecten
 • Werken met animaties
 • Afdrukken en naar PDF exporteren

Omdat de training volgens de Open Leervorm wordt gegeven kan de inhoud en de diepgang van de onderwerpen altijd worden afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en leertempo.

Doelgroep

De training is ideaal wanneer je weinig of geen ervaring hebt met InDesign en wil leren hoe je met InDesign pagina's kunt ontwerpen voor drukwerk, desktops, tablets of websites. Ook als je geen concrete toepassing hebt, maar wel wil leren wat er allemaal mogelijk is met InDesign, is deze training zeer geschikt. In deze training leer je werken met de nieuwste versie van de software.

Trainingsmateriaal

Deze training wordt gegeven op PC's, maar is ook geschikt voor Mac-gebruikers (Apple). Je ontvangt bij aanvang van de training een overzichtelijk boek met oefeningen en oefenbestanden. Dit kun je na de training ook gebruiken als naslagwerk. We werken tijdens de training met CC-materiaal, omdat materiaal van eerdere versies (zoals CS4, CS5 en CS6) niet meer beschikbaar is. Met CC is Adobe overgegaan naar een abonnementsvorm in plaats van betalen per update. Mocht je nog met een oudere versie werken, dan zal de trainer de verschillen uitleggen, zodat je hier zonder problemen mee aan de slag kunt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training.

Duur van de cursus

3 dagen

Kosten van de cursus

1125 Euro
inclusief koffie, thee, lunch en materiaal

Bijzonderheden

Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn onze training te volgen, maar toch graag meer over InDesign willen leren, hebben wij een gratis cursus InDesign ontwikkeld.

Plaatsen / leslocaties

Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Zwolle, Rotterdam, Alkmaar, Arnhem, Breda, Groningen, Den Bosch, Den Haag, Amersfoort, Eindhoven, Heerenveen

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.