IMF Academy (International Management Forum)

CRISC (IT Risk Management) klassikale training

Algemene informatie over de cursus

CRISC (spreek uit ‘see-risk’) staat voor Certified in Risk and Information Systems Control en is de nieuwste titel van ISACA. CRISC is complementair aan de 3 bestaande ISACA certificeringen CISA, CISM en CGEIT.

ISACA – Information Systems Audit and Control Association
ISACA® is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 100.000 leden in 180 landen.

CRISC examen
Het CRISC examen bestaat uit 200 meerkeuzevragen en duurt 4 uur. Het examen beslaat 5 domeinen, t.w.:
 • Risk Identification, Assessment and Evaluation
 • Risk Response
 • Risk Monitoring
 • Information Systems Control Design and Implementation
 • Information Systems Control Monitoring and Maintenance

Tijdens de CRISC training worden alle 5 CRISC domeinen behandeld en wordt geoefend met examenvragen. U kunt u online, via http://www.isaca.org, inschrijven voor het examen. U dient uw examenaanvraag zelf te verzorgen.

CRISC certificeringseisen
De CRISC titel is bedoeld voor IT (security) professionals met ten minste 5 jaar ervaring. De CRISC certificering is 3 jaar geldig. Om CRISC te worden en te blijven moet u voldoen aan de volgende eisen:
 • Slagen voor het CRISC examen van ISACA.
 • Beschikken over 3 jaar relevante werkervaring in minstens 3 van de CRISC domeinen (deze ervaring moet in de afgelopen 10 jaar zijn opgedaan). Mocht u nog niet aan de eis omtrent werkervaring voldoen, dan is het mogelijk om deze ervaring alsnog op te doen na het examen. U krijgt hiervoor maximaal 5 jaar de tijd waarna u de CRISC titel officieel mag gebruiken.
 • Onderschrijven van de ISACA code of Professional Ethics.
 • Na certificering blijven voldoen aan de PE eisen volgens het CPE systeem.

Doelgroep
De CRISC (IT Risk Management) training en certificering is bedoeld voor IT professionals, risk professionals, control professionals, business analisten, projectmanagers en compliance professionals.

Niveau
De 3-daagse CRISC training wordt gegeven op HBO(+) niveau.

CRISC – relatie met de andere ISACA certificeringen
CRISC is een aanvulling op de CISA, CISM en CGEIT certificeringen van ISACA. CISA geldt nog steeds als dé wereldwijde standaardcertificering voor IT auditors, CISM is de tegenhanger van de CISSP certificering en richt zich op informatiebeveiliging. CGEIT richt zich meer op IT governance en CRISC op IT risicomanagement.

Inhoud van de cursus

Lesinhoud
De klassikale CRISC training duurt 3 dagen. Voorafgaande aan de training ontvangt u het ISACA studiemateriaal om u voor te bereiden op de training. Tijdens de training worden de 5 domeinen praktijkgericht behandeld met voldoende tijd voor interactie en discussie.

Duur van de cursus

CRISC 3-daagse klassikale training

Kosten van de cursus

De kosten van de 3-daagse CRISC training bedragen € 3.400,- excl. BTW per persoon, incl. koffie, thee, lunches, documentatie, het officiële ISACA materiaal en de CRISC oefenvragen.

Wilt u overnachten? Wij boeken voor u tegen een kleine meerprijs een hotelkamer op 2 minuten loopafstand van de trainingslocatie. Het verblijf in dit hotel is inclusief ontbijt en diner. U kunt inchecken na de eerste trainingsdag.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.