IMF Academy (International Management Forum)

CRISC (IT Risk Management) klassikale training

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

CRISC (spreek uit ‘see-risk’) staat voor Certified in Risk and Information Systems Control en is de nieuwste titel van ISACA. CRISC is complementair aan de 3 bestaande ISACA certificeringen CISA, CISM en CGEIT.

ISACA – Information Systems Audit and Control Association
ISACA® is een internationale beroepsvereniging met als doel de uitvoering van IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement van automatisering op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van haar leden. ISACA heeft meer dan 100.000 leden in 180 landen.

CRISC examen
Het CRISC examen bestaat uit 200 meerkeuzevragen en duurt 4 uur. Het examen beslaat 5 domeinen, t.w.:

 • Risk Identification, Assessment and Evaluation
 • Risk Response
 • Risk Monitoring
 • Information Systems Control Design and Implementation
 • Information Systems Control Monitoring and Maintenance

Tijdens de CRISC training worden alle 5 CRISC domeinen behandeld en wordt geoefend met examenvragen. Het examen wordt door middel van Computer-Based Testing (CBT) afgenomen bij een - bij ISACA aangesloten - testcenter. Dit kan tijdens één van de drie testperiodes die ISACA heeft vastgesteld.
U kunt u online, via http://www.isaca.org, inschrijven voor het examen. U dient uw examenaanvraag zelf te verzorgen.

CRISC certificeringseisen
De CRISC titel is bedoeld voor IT (security) professionals met ten minste 5 jaar ervaring. De CRISC certificering is 3 jaar geldig. Om CRISC te worden en te blijven moet u voldoen aan de volgende eisen:
 • Slagen voor het CRISC examen van ISACA.
 • Beschikken over 3 jaar relevante werkervaring in minstens 3 van de CRISC domeinen (deze ervaring moet in de afgelopen 10 jaar zijn opgedaan). Mocht u nog niet aan de eis omtrent werkervaring voldoen, dan is het mogelijk om deze ervaring alsnog op te doen na het examen. U krijgt hiervoor maximaal 5 jaar de tijd waarna u de CRISC titel officieel mag gebruiken.
 • Onderschrijven van de ISACA code of Professional Ethics.
 • Na certificering blijven voldoen aan de PE eisen volgens het CPE systeem.

Doelgroep
De CRISC (IT Risk Management) training en certificering is bedoeld voor IT professionals, risk professionals, control professionals, business analisten, projectmanagers en compliance professionals.

Niveau
De 3-daagse CRISC training wordt gegeven op HBO(+) niveau.

CRISC – relatie met de andere ISACA certificeringen
CRISC is een aanvulling op de CISA, CISM en CGEIT certificeringen van ISACA. CISA geldt nog steeds als dé wereldwijde standaardcertificering voor IT auditors, CISM is de tegenhanger van de CISSP certificering en richt zich op informatiebeveiliging. CGEIT richt zich meer op IT governance en CRISC op IT risicomanagement.

Opleidingsinhoud

Lesinhoud
De klassikale CRISC training duurt 3 dagen. Voorafgaande aan de training ontvangt u het ISACA studiemateriaal om u voor te bereiden op de training. Tijdens de training worden de 5 domeinen praktijkgericht behandeld met voldoende tijd voor interactie en discussie.

Opleidingsduur

CRISC 3-daagse klassikale training

Kosten

De kosten van de 4-daagse CRISC training bedragen € 3.500,- (excl. BTW) p.p. incl. koffie/thee, alle lunches, het officiële ISACA lesmateriaal en 1 jaar toegang tot het begeleidende leerportaal plus een online database met CRISC oefenvragen. Wij kunnen op verzoek een examenvoucher voor u regelen waarmee u zichzelf dient aan te melden bij ISACA om het examen af te leggen. Dit dient u dan wel direct bij uw inschrijving kenbaar te maken. De kosten van de examenvoucher bedragen €595,- (excl. BTW).

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.