Regio College

Financieel administratief medewerker

Algemene informatie over de cursus

De cursus Financieel administratief medewerker is een praktische, functiegerichte opleiding gericht op financieel administratieve kantoorfuncties. U leert in korte tijd de grondbeginselen van het boekhouden en u leert deze kennis toe te passen binnen het computerboekhoudprogramma AccountView. Na deze cursus bent u in staat zelfstandig een eenvoudige administratie te voeren of een ondersteunende functie op een boekhoudkundige afdeling te vervullen zoals medewerker debiteurenadministratie.

Iets voor u?
U wilt gaan werken als ondersteunend medewerker op een financiële administratie of u wilt zelfstandig een eenvoudige boekhouding gaan bijhouden van bijvoorbeeld uw eigen bedrijf.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit twee onderdelen:

1. Boekhouden
In dit onderdeel wordt de volledige boekingsgang behandeld. U leert de meest voorkomende financiële stukken in de boekhouding te verwerken. We besteden aandacht aan de balans, journaalposten, het grootboek, de kolommenbalans, het rekeningstelsel, dagboeken, de debiteuren- en crediteurenadministratie, voorraadadministratie, afschrijvingen en omzetbelasting.
Toepassing van het programma AccountView. Aan de orde komen: het geven van basiscommando’s van het programma, het invoeren van boekingen, het controleren van ingevoerde boekingen, het corrigeren van boekingen, het wijzigen van vaste gegevens (zoals het toevoegen van een debiteur of grootboekrekening) en het maken van overzichten.

2. Calculatie
Berekeningen maken op het gebied van goederenhandel, omzetbelasting, afschrijvingen, intrest, vreemde valuta en kostprijsberekening; enige theorie op het gebied van de handel en verzekeringen.

Afsluiting
U wordt opgeleid voor de landelijke examens Basiskennis boekhouden en Basiskennis calculatie. Deze examens wordt afgenomen door de Associatie
voor Examinering. Indien u beide diploma’s behaalt komt u in aanmerking voor het Praktijkdiploma Financieel Assistent, uitgereikt door de Associatie voor Examinering.
Voor het bijwonen van de lessen computerboekhouden ontvangt u van ons cursusinstituut een certificaat.

Vervolgopleiding
Deze cursus is een geschikte vooropleiding voor Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om de cursus met succes te kunnen afronden is een niveau vereist dat vergelijkbaar is met mavo/vmbo.

Duur van de cursus

Het onderdeel Boekhouden bestaat uit ongeveer vijftien lessen van één uur en drie kwartier. U dient voor dit onderdeel rekening te houden met vijf uur zelfstudie per week. De onderdelen Computerboekhouden en Excel bestaan elk uit zes lessen van drie uur waarbij nog enige uren zelfstudie per week komen.

Kosten van de cursus

€600,- (excl. boeken en examens)

Bijzonderheden

De cursus Financieel administratief medewerker is een combinatie van Basiskennis Boekhouden met computerboekhouden en Basiskennis Calculatie.

Plaatsen / leslocaties

Zaandam, Heemskerk

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.