Capabel Onderwijs

Sociaal Werker - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Werken als sociaal werker
Sociaal werker is een uitdagend en veelzijdig beroep. Je begeleidt mensen om zelfredzaam te zijn. Zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen. Je kunt aan de slag op veel werkterreinen: van gezondheidszorg, welzijnsorganisatie, justitie tot schuldhulpverlening, onderwijs of bijvoorbeeld de woningbouw.

In 15 maanden je diploma
Uniek bij onze opleiding Sociaal Werker is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als sociaal werker. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! En met 4 startmomenten per jaar ťn 8 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in je toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!

Opleidingsinhoud

De opleiding Sociaal werker in Ďt kort
Je leert hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Zodat ze hun problemen kunnen oplossen. In de praktijk ga je samen met cliŽnten aan de slag. Bijvoorbeeld met vragen op het gebied van financiŽn, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving.

Meer over de opleiding
Er is 1 vaste dag voor vaklessen. De overige tijd besteed je aan online lessen (webinars), zelfstudie en BPV (stage). De vaste schooldag is erg handig voor je weekindeling. De BOL-opleidingen van Capabel Onderwijs voldoen aan alle kwaliteitseisen, net als bijvoorbeeld een ROC. Je kunt dan ook studiefinanciering aanvragen!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie onze website voor meer informatie.

Opleidingsduur

52 lesweken

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van 442 + 3 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Lesgeld ineens: 5834 (12% korting)
Examens: Inclusief + gratis herkansing
Leermiddelen en (online) boekenpakket: 469
Inschrijfgeld: 85

Bijzonderheden

verkorte MBO opleiding
recht op studiefinanciering
1 dag klassikaal les, 2 dagen online en 2 dagen stage
meerdere startmomenten per jaar
erkende MBO opleiding

Capabel organiseert op elke vestiging maandelijks een voorlichtingsbijeenkomst over de opleidingen. Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde vestiging op onze website. Je kunt je hier opgeven voor een voorlichting of direct inschrijven voor een opleiding.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.