TAT Beroepsopleidingen

Grondsteward(ess) opleiding

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als grondstewardess of grondsteward ben je de spil van de luchtvaartmaatschappij waar je voor werkt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de reizigers. Op vriendelijke wijze help je ze hun bestemming te bereiken, ook wanneer het er hectisch en druk aan toe gaat. Je ontmoet mensen van over de hele wereld en moet soms creatieve oplossingen bedenken om problemen op te lossen. Voor jou is geen dag hetzelfde en je komt telkens weer voor onverwachte situaties te staan. Daarnaast ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vliegveiligheid en security.

Werk jij graag op een persoonlijke en betrokken manier met mensen in een levendige omgeving? Meld je dan voor de Opleiding Grondsteward(ess).

Opleidingsinhoud

De Opleiding IATA Grondsteward(ess) leidt op tot Grondsteward(ess). De opleiding is geschikt voor studenten met maar één doel: werken als grondsteward(ess).

Tijdens de opleiding ga je in op alle procedures voor en na een vlucht. Je krijgt les in reserveringssystemen en check-in systemen. Amadeus/Altea is een belangrijk check-in systeem wat o.a. door KLM wordt gebruikt. Daarom krijg je een uitgebreide training Amadeus/Altea. Daarnaast leer je tijdens de opleiding uitstekende service te verlenen aan passagiers, onder andere door middel van rollenspellen. Zodat jij voldoet aan de hoge eisen die een luchtvaartmaatschappij stelt aan het grondpersoneel.

Vanzelfsprekend volg je ook het vak sollicitatietraining waardoor je met de juiste kennis en vaardigheden jezelf kunt presenteren bij luchtvaartmaatschappijen.

Wat krijg je na afloop van de opleiding?
Diploma voor erkend kort beroepsonderwijs
Internationaal erkend diploma

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

  • Minimaal afgeronde HAVO of MBO-4
  • Voor studenten die willen werken als grondstewardess of grondsteward

Opleidingsduur

6 maanden

Kosten

€ 4290,- Hier komen geen extra kosten meer bij.

Bijzonderheden

Laat je opleiden door de internationale organisatie voor de luchtvaart. Alle luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven erkennen de IATA opleidingen, certificaten en diploma's.
Aanname vanaf MBO-3/MBO-4/Havo.
Hoog aanname percentage als stewardess bij KLM, Transavia, Emirates, British Airways etc.
Flexibele startdata. Ook in juni/juli/augustus. Zorg dat je klaar bent voor het volgende wervingsseizoen!

Plaatsen / leslocaties

Schiphol Airport

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.