Cottus Vakschool

Basistraining VP of VOP

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Bedoeld voor

Deze training is bedoeld voor personen of medewerkers van bedrijven die voor het eerst werkzaamheden verrichten aan of in de nabijheid zijn van elektrische installaties en die inzicht moeten verkrijgen in de veiligheid rondom deze installaties. De Cottus Vakschool NEN 3140;2011-training loopt stap voor stap door het aanwijsbeleid alsmede de reducties die men kan nemen om veilig te werken.
De cursus kan voor de aanwijzing VP (Vakbekwaam Persoon) of VOP (Voldoend Onderricht Persoon) worden ingericht. De training kan afgesloten worden met een toets.

Inhoud training

De training zal kennis geven van en inzicht geven in de gevaren die rondom een elektrische installatie kunnen bestaan en leert hoe men een installatie zo veilig mogelijk benadert. Door Arbowetten en -besluiten te bespreken zal stap voor stap duidelijk worden hoe dit volgens een protocol verloopt.  Dit protocol is een werkinstructie en geeft aan wie wat mag doen naar aanleiding van het aanwijsbeleid; dit zal uitvoerig worden besproken voor de VP- of VOP-aanwijzing.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Kennis van elektrotechniek is een pre gezien het tempo van deze basiscursus NEN 3140.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.