ROC Midden Nederland

Training mediawijsheid

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De training Mediawijsheid richt zich op medewerkers frontoffice of bibliotheekmedewerkers.

Certificaten / Diploma
Medewerkers die actief hebben deelgenomen aan de training en waarvan de eindpresentatie met een voldoende hebben afgesloten, ontvangen een bewijs van deelname ‘Mediawijsheid’.

Inhoud van de cursus

Tijdens de training Mediawijsheid ontwikkelen uw medewerkers competenties op het gebied van mediabegrip, -gebruik, -communicatie en –strategie. De medewerker werkt aan haar of zijn eigen mediawijsheid, maar leert ook om activiteiten omtrent mediawijsheid voor de bibliotheek te ontwikkelen en uit te voeren. Het gaat dan om activiteiten voor allerlei doelgroepen, zoals onderwijs, senioren, ondernemers en ook individuele klanten (bijvoorbeeld het coachen bij 7 Dingen).

De training bestaat uit een mix van theorie, discussie en praktijkoefeningen. In de training komen de volgende elementen aan de orde:

mediabewustzijn en mediahouding;
mediavaardigheden (leren omgaan met verschillende tools en apparaten);
trends in de samenleving met betrekking tot media;
social media (toepassingsmogelijkheden, bewust en veilig gebruik);
opzetten van activiteiten t.a.v. mediawijsheid;
didactische vaardigheden.
De praktijkcomponent is cruciaal en komt tot uiting in een presentatieopdracht. Het onderwerp wordt gekozen in samenspraak met de leidinggevende en voorgelegd aan de docent. De deelnemer presenteert op de laatste trainingsdag het verloop en het resultaat van de opdracht.

Na afloop van de training zijn de deelnemers in staat zelfstandig een in- of extern ontwikkeld product of activiteit aan te passen aan de doelgroep en dit uit te voeren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om aan de training deel te kunnen nemen, moeten deelnemers beschikken over een mbo+ denk- en werkniveau

Duur van de cursus

De training Mediawijsheid bestaat uit zes bijeenkomsten, waarvan vijf trainingsdagen en een intervisiedag na twee maanden. De locatie en lestijden zijn in overleg.

Kosten van de cursus

Trainingskosten per groep (maximaal 14 deelnemers) € 7.600,-
Lesmateriaal € 35,-

Kosten zijn exclusief reiskosten docent (0,34 cent per km ANWB-planner kortste route. Bij > 30 minuten enkele reis € 60,- per uur).

Plaatsen / leslocaties

N.v.t.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.