ROC Midden Nederland

Training trek je (business) plan

Algemene informatie over de cursus

Voor wie is deze opleiding bedoeld
De training Trek je businessplan is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of hun ideeŽn voor ondernemerschap haalbaar zijn.

Certificaten / Diploma
Alle deelnemers aan de training Trek je Businessplan beschikken na afsluiting van de training over een gefundeerd ondernemersplan.

Inhoud van de cursus

Speelt u al langer met de gedachte om voor uzelf te beginnen? Komt die gedachte steeds vaker terug, maar heeft u nog niet goed onderzocht of uw ideeŽn kans van slagen hebben? U vraagt zich af of ondernemerschap bij u past, wie uw concurrenten zijn en of u voldoende inkomsten zult krijgen? Maar ook vraagt u zich af hoe u uw kansen en mogelijkheden in kaart brengt, bij wie u de haalbaarheid van uw plannen kunt toetsen en hoe u de bank zover krijgt om uw plan te financieren. Belangrijke vragen. Daarom gaat u tijdens de training aan de slag met uw ondernemingsplan en krijgt u meer inzicht in de volgende themaís:

wie u bent, wat u kunt en waar uw commerciŽle mogelijkheden liggen;
de mogelijkheden om uw idee, product of dienst te verkopen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan nieuwe media en trendy ontwikkelingen, zoals e-commerce en duurzaamheid;
uw communicatie-, acquisitie- en onderhandelingsvaardigheden;
de wet- en regelgeving, met medewerking van de Kamer van Koophandel, Belastingdienst, brancheorganisatie van zzpíers in de regio, en het nut en de noodzaak van verzekeringen;
uw inkomen: wat is uw gewenste privť-inkomen, uw gewenste omzet, de invloed van kostenposten op uw prijs, financiŽle reserves, voorzieningen op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid.
Een facilitator/coach ondersteunt u bij het tot stand komen van uw ondernemersplan. Vakdocenten en gastsprekers zorgen voor de inhoudelijke input.

Aan het eind van het opleidingstraject hebt u antwoord op de vraag of uw ideeŽn kans van slagen hebben en of u de juiste kwaliteiten en vaardigheden bezit om een eigen onderneming te starten.

Duur van de cursus

De training bestaat uit acht dagdelen waarin wordt gewerkt aan het uitwerken van de themaís. De training bestaat verder uit twee dagdelen waarin deelnemers de training afronden met een presentatie voor de groep en externe betrokkenen.

Kosten van de cursus

Voor de actuele kosten neemt u contact op met de accountmanager.

Plaatsen / leslocaties

N.v.t.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.