IMF Academy (International Management Forum)

Certified Data Science Professional

Algemene informatie over de cursus

Deze unieke Nederlandstalige opleiding leidt u in 10 dagen (plus 2 examendagen) op tot Certified Data Science Professional (CDSP)

Inhoud van de cursus

De docenten nemen u mee in de wereld van R met R-Studio in de Datamine Rô toolbox. Behandeld worden samples, steekproeven en de meest gangbare hypothese testen.

Als data scientist heeft u kennis nodig van de basisideeŽn van programmeer concepten voor Big Data. Naast objectoriŽntatie zijn ook Big Data concepten als map reduce van belang. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van python. Vervolgens krijgt u een introductie in de theorie van het nemen van steekproeven met daarnaast een introductie in Social Network Analysis en visualisatie met Gephi en Mondrian. De trainers introduceren u in de meest gangbare machine learning algoritmen van dit moment. Aan de hand van een classificatietool wordt, in zowel python als R via de CRISP methodologie, langs de stappen gelopen die nodig zijn om tot een voorspellend model te komen.

Een volledige dag zal gewijd worden aan textmining en Natural Language Processing. Met python Natural Language Toolkit (NLTK) worden de mogelijkheden onderzocht voor het analyseren van teksten. In een volledige dag leert u hoe de wereld van Big Data opslag eruit ziet en bent u in staat een keuze te maken voor een van de systemen bij de start van een Big Data project. Daarnaast krijgt u een introductie op web 3.0 semantic search waarin concepten als Resource Descripting Framework en de querytaal SPARQL aan bod komen.

Daarnaast zal er een volledige dag besteed worden aan Data Cleaning en GIS. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met missing data, outliers, etc.? Hoe visualiseert u de data om snel inzicht te krijgen? Wat kunt u met GIS Openstreet map? Aan de hand van verschillende achterliggende theorieŽn wordt Data Science in het bedrijf behandeld. Aan bod komen analytics at work, het Delta model en het Maturity model.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Na Data Warehousing en Business Intelligence wordt Big Data door analisten wel de derde technologische golf genoemd, die inzicht geeft en waarde creŽert uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze 10-daagse Certified Data Science Professional opleiding heeft als doel de Business Intelligence professional en informatiespecialist op te leiden tot Data Scientist.

Duur van de cursus

12 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 10-daagse opleiding Certified Data Science Professional bedragen Ä 6.580,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief 2 examendagen, 4 boeken, uitgebreid cursusmateriaal, een 8 Gb USB stick met alle voorbeelden en tools, koffie, thee en maaltijden.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.