IMF Academy (International Management Forum)

Talent Management in de (HR) praktijk

Algemene informatie over de cursus

De krapte - en als gevolg daarvan de concurrentie op de arbeidsmarkt - is groot en lijkt een structureel probleem te worden voor het behouden en werven van (nieuw) talent. Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis van succesvolle organisaties. In succesvolle organisaties wordt het aanwezige potentieel optimaal tot ontwikkeling gebracht, waarbij doorgaans een belangrijke rol is weggelegd voor HRM. Om ook uw organisatie op deze koers te krijgen, dient er een gerichte HR strategie gevoerd te worden waarbij talent management en Human Resources Development (HRD) centraal staan. In deze actuele Talent Management training leert u o.m. talent management structureel in te bedden in uw organisatie aan de hand van een realistisch en haalbaar plan van aanpak.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze actuele Talent Management training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Trends en ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development (HRD) en talent management
 • Relatie tussen business development en talent management
 • Talent ontwikkeling stimuleren d.m.v. de bedrijfscultuur en bedrijfswaarden
 • Een concreet en haalbaar talent management plan ontwikkelen en implementeren
 • Formuleren van een Human Resources (Development) strategie gericht op talent management en talent ontwikkeling
 • Implementeren en integreren van de Human Resources (Development) strategie
 • Draagvlak creŽren voor verandering en omgaan met interne weerstand
 • Monitoren en bijsturen van de Human Resources (Development) strategie

Gedurende de training werkt u aan een plan van aanpak waarmee u na afronding van de training direct aan de slag kunt in de praktijk. Dit plan van aanpak stelt u in staat een bijdrage te leveren aan de organisatie doelstellingen in termen van ofwel een omzetverhoging ofwel een kostenreductie. U dient uw plan van aanpak op de laatste dag van de training te presenteren en te verdedigen voor de docent.

Voor het schrijven van uw verslag dient u de nodige tijd te reserveren. Het doel is om tot een realistisch en haalbaar plan van aanpak te komen. De docent van de training zal u tijdens persoonlijke contacturen begeleiden bij het schrijven ervan en het inpassen van uw ideeŽn in een concreet managementplan. De docent staat u gedurende de hele training telefonisch en per e-mail terzijde.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De Talent Management & Talent Ontwikkeling opleiding wordt gegeven op post-HBO/Bachelor niveau.

Duur van de cursus

De training Talent Management vindt centraal in het land plaats en bestaat uit 4 lesdagen. De lestijden zijn van 09.30 uur - 17.00 uur.

Kosten van de cursus

De kosten van de 4-daagse training Talent Management in de (HR) praktijk bedragen Ä 3.480,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee en het lesmateriaal.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.