IMF Academy (International Management Forum)

Talent Management en Talent Ontwikkeling in de (HR) praktijk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Talent Management & Talent Ontwikkeling is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van HRM, Talent Management en Human Resources Development (HRD). Wij denken dan bijvoorbeeld aan HR managers, HRD managers, O&O managers, adviseurs loopbaanbeleid, management coaches, HRM-adviseurs, teamleiders en (lijn)managers.

Opleidingsinhoud

Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis van succesvolle organisaties. In succesvolle organisaties wordt het aanwezige potentieel optimaal tot ontwikkeling gebracht, waarbij doorgaans een belangrijke rol is weggelegd voor HRM. Om ook uw organisatie op deze koers te krijgen dient er een gerichte HR-strategie gevoerd te worden waarbij talent management en Human Resources Development (HRD) centraal staan. In deze actuele Talent Management & Talent Ontwikkeling opleiding leert u o.m. talent management structureel in te bedden in uw organisatie.

Tijdens deze actuele Talent Management & Talent Ontwikkeling opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Trends en ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development (HRD) en talent ontwikkeling
 • Relatie tussen business development en talent ontwikkeling
 • Talent ontwikkeling stimuleren d.m.v. de bedrijfscultuur en bedrijfswaarden
 • Relaties tussen groepsdynamica, team ontwikkeling en talent rendement
 • Formuleren van een Human Resources (Development) strategie gericht op talent management en talent ontwikkeling
 • Implementeren en integreren van de Human Resources (Development) strategie
 • Draagvlak creŽren voor verandering en omgaan met interne weerstand
 • Monitoren en bijsturen van de Human Resources (Development) strategie

Gedurende de opleiding werkt u aan een plan van aanpak/verslag waarmee u na afronding van de opleiding direct aan de slag kunt in de praktijk. Dit plan van aanpak stelt u in staat een bijdrage te leveren aan de organisatie doelstellingen in termen van ofwel een omzetverhoging ofwel een kostenreductie. U dient uw plan van aanpak op de laatste dag van de opleiding te presenteren en te verdedigen voor de kerndocent. Uw presentatie moet plm. 15 minuten in beslag nemen.

Voor het schrijven van uw verslag dient u de nodige tijd te investeren. Het doel is om tot een realistisch en haalbaar plan van aanpak te komen. De kerndocent van de opleiding zal u tijdens persoonlijke contacturen begeleiden bij het schrijven ervan en het inpassen van uw ideeŽn in een concreet managementplan. De kerndocent staat u gedurende de hele opleiding telefonisch en per e-mail terzijde.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De Talent Management & Talent Ontwikkeling opleiding wordt gegeven op post-HBO/Bachelor niveau.

Opleidingsduur

6 dagen

Kosten

De kosten van de 6-daagse opleiding Talent Management & Talent Ontwikkeling bedragen Ä 2.850,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief cursusmateriaal en literatuur.

Bijzonderheden

De Talent Management & Talent Ontwikkeling opleiding vindt plaats in Utrecht en bestaat uit 6 lesdagen die verspreid over 3 of 4 maanden worden gegeven. De lestijden zijn van 15.00 - 21.00 uur en zijn inclusief diner (tegen geringe kosten bij te boeken). De laatste lesdag is van 18.30 - 21.00 uur exclusief diner.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.