IMF Academy (International Management Forum)

Talent Management en in de (HR) praktijk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Talent Management is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van HRM, Talent Management en Human Resources Development (HRD). Wij denken dan bijvoorbeeld aan HR managers, HRD managers, O&O managers, adviseurs loopbaanbeleid, management coaches, HRM-adviseurs, teamleiders en (lijn)managers.

Opleidingsinhoud

Tijdens deze actuele Talent Management training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Trends en ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development (HRD) en talent management
 • Relatie tussen business development en talent management
 • Talent ontwikkeling stimuleren d.m.v. de bedrijfscultuur en bedrijfswaarden
 • Een concreet en haalbaar talent management plan ontwikkelen en implementeren
 • Formuleren van een Human Resources (Development) strategie gericht op talent management en talent ontwikkeling
 • Implementeren en integreren van de Human Resources (Development) strategie
 • Draagvlak creŽren voor verandering en omgaan met interne weerstand
 • Monitoren en bijsturen van de Human Resources (Development) strategie

Gedurende de training werkt u aan een plan van aanpak waarmee u na afronding van de training direct aan de slag kunt in de praktijk. Dit plan van aanpak stelt u in staat een bijdrage te leveren aan de organisatie doelstellingen in termen van ofwel een omzetverhoging ofwel een kostenreductie. U dient uw plan van aanpak op de laatste dag van de training te presenteren en te verdedigen voor de docent.

Voor het schrijven van uw verslag dient u de nodige tijd te reserveren. Het doel is om tot een realistisch en haalbaar plan van aanpak te komen. De docent van de training zal u tijdens persoonlijke contacturen begeleiden bij het schrijven ervan en het inpassen van uw ideeŽn in een concreet managementplan. De docent staat u gedurende de hele training telefonisch en per e-mail terzijde.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De Talent Management & Talent Ontwikkeling opleiding wordt gegeven op post-HBO/Bachelor niveau.

Opleidingsduur

De training Talent Management vindt centraal in het land plaats en bestaat uit 4 lesdagen. De lestijden zijn van 09.30 uur - 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de 4-daagse training Talent Management in de (HR) praktijk bedragen Ä 3.480,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief alle lunches, koffie/thee en het lesmateriaal.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.