IPD Opleidingen

Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) dagopleiding 10 weken

Algemene informatie over de cursus

De opleiding BKB en BKC is.....een vliegende start als boekhouder!
Het doel van de cursus Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie van IPD is dat u voldoende kennis en vaardigheden ontwikkelt om te starten als boekhouder in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Vakinhoudelijke kennis en een erkend diploma zijn daarvoor van groot belang. Maar helemaal voldoende is dat tegenwoordig niet meer, u heeft extra vaardigheden nodig om u staande te houden op de arbeidsmarkt. En bovenal ook handvatten waarmee u zich verder kunt ontwikkelen in het boekhoudvak, ook na de opleiding. Daarom biedt IPD u extra beroepsvaardigheidstrainingen, naast de reguliere opleiding Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie!

Taken en vaardigheden
In elke financieel-administratieve functie, op welk niveau dan ook, is het uw taak om het overzicht te houden op de financiële positie van de organisatie waar u werkt. Dus is het nodig dat u nauwkeurig leert ordenen, rekenen en boekhouden. Het werk doet u meestal niet alleen, maar samen met uw directe collega’s, leidinggevende of uw klant. Het is dus belangrijk dat u goed kunt communiceren en samenwerken. En omdat tegenwoordig steeds meer standaard invoerwerk door computers wordt gedaan, ligt er voor boekhouders een grotere taak op het gebied van controle van gegevens. Ook is het steeds belangrijker dat u goed kunt nadenken en uw mening kunt vormen over de cijfers om advies te geven aan uw leidinggevende, klant of het management. Het beroep wordt dus steeds afwisselender en uitdagender!

De voordelen van een dagopleiding BKB en BKC
Als u kiest voor de dagopleiding Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie heeft u één les per week op een doordeweekse dag of op zaterdag. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding BKB en BKC bestaat uit 10 lessen!

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Onderwerpen en lesmateriaal
De dagopleiding bestaat uit 10 lessen die u doordeweeks of op zaterdagen volgt. In de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld.

BKB/Elementair Boekhouden:
Enkelvoudige journaalposten maken
Winst- en verliesrekening opstellen
Balans en grootboekrekening opstellen
Eigen vermogen bepalen
Eenmanszaak, BV en NV

BKC:
Elementaire berekeningen
Kostprijsberekeningen
Verkoopprijsberekeningen
Handel
Koop en Verkoop
Verzekeringen

Examen
Het examen voor BKB en BKC wordt verzorgd door de examenbureau's de Associatie en Stibex. U doet online examen en kunt zich het hele jaar door aanmelden. Voor de toets kiest u zelf de examendatum, locatie en tijd. De examens zijn vergelijkbaar met opleidingsniveau MBO3.

Wanneer u beide onderdelen heeft behaald, bent u Financieel Assistent en ontvangt u hiervan een erkend diploma!

Vooropleiding
Voor de opleiding BKB en BKC is geen vooropleiding noodzakelijk. De opleiding wordt op MBO niveau verzorgd. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Proeflessen
IPD organiseert gratis en vrijblijvend proeflessen in de richting van boekhouden. Een goede studiekeuze is belangrijk en daarom organiseert IPD geregeld proeflessen, waarbij u kennismaakt met IPD, docenten, medecursisten, het lesmateriaal en elektronische leeromgeving.

Waarom kiezen voor IPD? Bij IPD krijgt u heel veel extra’s:
• De IPD-ELO is de elektronische leeromgeving waarmee u gemakkelijk op afstand kunt communiceren over al uw vragen met uw klasgenoten en uw leraar.
• Extra gratis examentrainingen worden georganiseerd in Utrecht. Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet vaak nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens).
• Carrièredagen/Netwerkdagen. Er worden regelmatig netwerkdagen georganiseerd waarbij werkgevers en IPD-studenten elkaar ontmoeten. Ons Carrièreteam spant zich in om alle IPD-leerlingen die dat willen aan een goede baan te helpen.
• Gecertificeerde docenten. IPD toetst ieder jaar of de docenten goed genoeg zijn om les te mogen geven. Alleen docenten die hebben aangetoond op een goede manier les te kunnen geven staan voor de klas.

Duur van de cursus

10 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, exclusief lesmateriaal en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.