IPD Opleidingen

Personeelsmanagement dagopleiding 7 weken

Algemene informatie over de cursus

Personeelsmanagement..........................werken aan het succes van mensen!
Bij goed personeelsbeleid zijn zakelijke belangen in evenwicht met de belangen van het personeel. Een mooie en uitdagende taak, die als specialisatie van hoger management geldt. Als personeelsmanager heeft u een wervelende functie waarin u vroeg of laat te maken krijgt met elke medewerker in de organisatie. Brengt u bijvoorbeeld advies uit met betrekking tot het personeelsbeleid, dan werkt u nauw samen met de bedrijfstop. Bent u bezig met het opstellen van een functieomschrijving dan richt u zich meer op de individuele werknemer. Goed kunnen samenwerken is dus essentieel. Uw takenpakket is zeer gevarieerd, het gaat over beloning, beoordeling, verzuimbeleid, werving & selectie en opleiding.

In de praktijkopleiding Personeelsmanagement wordt u in korte tijd voorbereid op alle facetten van het vak, op een praktijkgerichte manier. U kunt de opleiding doordeweeks of op zaterdag volgen. In 7 klassikale lessen wordt u door een ervaren docent voorbereid op het Nemas-examen. Met uw diploma heeft u alle papieren in huis om te solliciteren naar de uitdagende en afwisselende functie van personeelsfunctionaris of manager personeelszaken.

Lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Ook doet u in groepsverband praktische oefeningen zoals rollenspellen om de lesstof toe te leren passen. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn uiteraard ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Vakken en lesmateriaal
De opleiding bestaat uit 7 lesdagen en sluit volledig aan bij het Nemas-examen en de volgende onderwerpen komen aan de orde:

Management en Personeelsmanagement
Personele doelen en het personeelsbeleid
Personeelsplanning
Personeelsvoorziening
Personeelsontwikkeling en –begeleiding
Beloning en motivatie van medewerkers
Beoordelen van het personeel
Juridische aspecten van het personeel
Personeelsadministratie
Methodische aanpak van het personeelsmanagement
Examentraining

Examen
U wordt in de cursus opgeleid voor het examen van de Nederlandse Management Stichting (Nemas) via het onafhankelijke examenbureau de Associatie. Dit examen wordt tweemaal per jaar afgenomen, in januari en in juni. Het examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling deel. Het schriftelijke gedeelte bevat open vragen en een case. Het hoofdonderwerp van het mondelinge examen is een door u vervaardigde scriptie. Als u het examen behaalt krijgt u het landelijk erkende diploma Personeelsmanagement.

Naast het reguliere programma, wordt er van u verwacht dat u een scriptie over een probleem of vraag uit uw organisatie schrijft. Tijdens de lessen wordt de scriptie uitvoerig besproken en uw docent begeleidt u bij het vervaardigen en inleveren ervan.

Vooropleiding
De opleiding wordt op hbo-niveau verzorgd. U kunt de opleiding starten zodra u over het diploma Middle Management beschikt. Als u door werkervaring of andere relevante studies over voldoende managementkennis op hbo-niveau beschikt, kunt u eveneens deelnemen.

Duur van de cursus

7 weken

Kosten van de cursus

Bel met onze studieadviseurs voor gratis studieadvies en de meest actuele prijzen.

Bijzonderheden

Vrijgesteld van BTW, exclusief lesmateriaal en examenkosten.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.