NHA Thuisstudies

Paramedisch Ondernemer

Algemene informatie over de cursus

Werken als zelfstandige in de gezondheidszorg? Word paramedisch ondernemer

Specialistisch verpleegkundige of mondhygiŽnist? Werk je als professional in de gezondheidszorg en wil je graag als zelfstandige aan de slag?Na negen maanden kun je een eigen bedrijf oprichten en starten als succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer.

In de cursus Paramedisch Ondernemer leer je hoe je het ideaalbeeld van je eigen bedrijf op papier zet in een doortimmerd ondernemingsplan.

Waar ben je bovengemiddeld goed in? Je onderscheidt jezelf van andere zorgprofessionals en zet je specialisme effectief in de markt.

Samenwerken

Bij de behandeling van een patiŽnt of cliŽnt werk je meestal samen met andere (paramedische) specialisten.

De cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Ook weet je hoe je cliŽnten werft en hoe je een uitgebreide cliŽntenkring opbouwt.

Nederlandse wetgeving

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de geldende wet- en regelgeving. In deze cursus Paramedisch Ondernemer leer je over het BIG register, huisvesting en Arbowetgeving. Doel is dat je de wetten en regels in je voordeel benut.

Voor wie?

De cursus is perfect voor professionals in de gezondheidszorg die voor zichzelf willen beginnen. Denk aan mondhygiŽnisten, therapeuten, diŽtisten, masseurs, verloskundigen, specialistisch verpleegkundigen en alle andere paramedische beroepen.

Zelfstandig paramedisch ondernemer

Tijdens de cursus leer je hoe je een succesvol zelfstandig paramedisch ondernemer wordt.

Onderdeel van de cursus zijn tien lessen over het starten van een eigen zaak. Hierin ga je dieper in op voorbereiding, administratie, boekhouding, tariefberekeningen en nog veel meer. Je raakt wegwijs in ondernemersland.

Kies nu voor een optimale start en word paramedisch ondernemer.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/handboek%20eigen%20zaak_153x200.jpg

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Paramedisch Ondernemer

De cursus Paramedisch Ondernemer is opgebouwd uit vier essentiŽle onderdelen voor het succesvol opzetten van een eigen paramedische praktijk:

Het ondernemingsplan
Beschrijf je droom -een eigen paramedisch bedrijf- en wij helpen jou in de ontwikkeling daar naar toe.

Relaties en cliŽnten
Meestal werk je samen met andere specialisten bij de behandeling van een patiŽnt. Deze cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Maar ook het werven en behouden van een grote cliŽntenkring leren wij jou tijdens deze cursus.

Geldzaken
Ook in de paramedische wereld ontkom je niet aan begrotingen en calculaties. Wij laten je zien welke calculaties noodzakelijk zijn om uiteindelijk een concurrerend tarief te voeren.

Wetten en regels
Het is van belang goed op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Wij leren je de Nederlandse wetgeving in jouw voordeel te gebruiken: van BIG-wet en huisvesting tot Arbowetgeving.

De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Paramedisch Ondernemer

Aan het einde van de opleiding Paramedisch Ondernemer ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 19,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Paramedisch Ondernemer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Paramedisch Ondernemer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.
Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 299.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.