NHBO

Gewichtsconsulent

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de klassikale opleidingen volg je college bij een professionele docent!
Ambieer jij een nieuwe carriŤre of lucratieve bijbaan als Gewichtsconsulent? Wil je in korte tijd een diploma behalen? Wil je praktijkgericht studeren zodat je na het behalen van je diploma direct inzetbaar bent of als zelfstandig ondernemer kunt starten? Wil jij studeren tegen de scherpste prijs en college krijgen van de beste professionals in het vak? Schrijf je dan direct in voor onze opleiding Gewichtsconsulent!
Fit zijn en verantwoorde voeding worden steeds populairder in Nederland. Wil jij van je hobby je beroep maken en mensen helpen bij het behalen en behouden van een gezond gewicht? Schrijf je dan in voor onze erkende opleiding tot Gewichtsconsulent! Leer alles de actieve voedingsdriehoek, wat belangrijke energiebronnen zijn, macronutriŽnten zoals koolhydraten, vetten en eiwitten, micronutriŽnten zoals vitaminen en mineralen, het spijsverteringsstelsel, bariatrische heelkunde, alternatieve vermageringsmethodes zoals sapvasten en Herbalife, het behandelen van overgewicht, hoe je omgaat met vegetarische cliŽnten, diabetes, de invloed van zoetstoffen, een anamnese stellen, het verloop van consultaties, en de psychologische aspecten van afvallen.

Je volgt 9 colleges van 4 uur van een professionele docent waarin je de fijne kneepjes van het vak leert. Voorafgaand aan het college bestudeer je thuis de theorie zodat je je tijdens de colleges makkelijker door de stof heen gaat. Maak van je hobby je beroep en help mensen gezonder leven: word Gewichtsconsulent!
Wanneer je je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten, is een gedegen opleiding van groot belang. Met een mooi diploma op je CV heb je bij een sollicitatie immers direct voorsprong op andere kandidaten. Als betrouwbare partner helpt NHBO je hierbij. Bij NHBO volg je praktijkgerichte opleidingen op MBO+niveau waardoor jij direct inzetbaar bent ůf voor jezelf kunt beginnen. Je behaalt in korte tijd een erkend diploma en studeert altijd tegen de beste prijs! Dus schrijf je in en bepaal zelf jouw positie op de arbeidsmarkt!

Inhoud van de cursus

Deze opleiding bestaat uit 9 colleges van 4 uur. Voorafgaand aan ieder college bestudeer je thuis de theorie, zodat je je tijdens het college volledig kunt focussen op de praktijk. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van inspirerende docenten, studeert samen met nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Voordat je van start gaat met een nieuwe baan, is het in veel gevallen van groot belang dat je al enige praktijkervaring hebt. Het liefst doe je deze op tijdens je opleiding. Dat is mogelijk bij NHBO. De klassikale opleidingen van NHBO zijn theorie- en praktijkgericht. Je bestudeert thuis alvast de theorie zodat je tijdens de colleges meer tijd kunt besteden aan de praktijk.

Wil je daarnaast graag stage lopen, om praktijkervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren. Dat kan op [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].
Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • De actieve voedingsdriehoek
 • Wat belangrijke energiebronnen zijn
 • MacronutriŽnten zoals koolhydraten, vetten en eiwitten
 • MicronutriŽnten zoals vitaminen en mineralen
 • Het spijsverteringsstelsel
 • Bariatrische heelkunde
 • Alternatieve vermageringsmethodes zoals sapvasten en Herbalife
 • Het behandelen van overgewicht
 • Hoe je omgaat met vegetarische cliŽnten
 • Diabetes
 • De invloed van zoetstoffen
 • Een anamnese stellen
 • Het verloop van consultaties
 • Psychologische aspecten van afvallen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ben jij op zoek naar een praktijkgerichte opleiding Gewichtsconsulent, waarbij je in korte tijd een erkend diploma behaalt? Wil je na het behalen van dat diploma direct inzetbaar zijn of aan de slag kunnen als zelfstandig ondernemer? Wil jij genieten van de beste opleiding tegen de scherpste prijs? En wil je college krijgen van doorgewinterde professionals uit het vak? Dan is deze opleiding voor jou bedoeld!
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Tijdens het laatste college leg je examen af. Dit betreft een aantal meerkeuzevragen en een aantal open vragen over de inhoud van de opleiding. Afhankelijk van de opleiding bevat je examen ook een praktijkdeel. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het erkend diploma via de post thuisgestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.
Na deze opleiding zal je met je nieuwe vaardigheden gemakkelijker kunnen doorstromen naar functies als:

 • Als gewichtsconsulent werken bij een gezondheidscentrum
 • Als zelfstandig gewichtsconsulent werken
 • Workshops en cursussen verzorgen m.b.t. afvallen
 • Verantwoord afvallen of mensen helpen dit te doen

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 589.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam, Breda, Amsterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.