NHBO

Mode Styling, Kleur en Imago (Allround)

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de klassikale opleidingen volg je college bij een professionele docent!
Ben jij dol op mode en styling, en ben je die persoon die anderen graag van adviezen voorziet? Dan is de opleiding Allround Kleur-, Stijl en Imagoconsulent echt iets voor jou! Je behaalt in korte tijd een erkend diploma, waarna je direct inzetbaar bent, als zelfstandig ondernemer kunt starten of jouw vriendinnen van professioneel stijladvies kunt voorzien. Je volgt de opleiding tegen de scherpste prijs en krijgt college van de beste professionals in het vak. Schrijf je direct in voor onze opleiding Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent!
Wil jij de ultieme expert worden op het gebied van mode en styling? Dan is onze Allround opleiding Kleur,- Stijl- & Imagoconsulent helemaal jouw opleiding.
Je begint met de opleiding Kleurenconsulent en Kleurenconsulent Gevorderd waar je alles leert over professionele kleuranalyse, werken met kleurdoeken, je kleurzicht ontwikkelen, werken met seizoensdoeken, verschillende gelaatsvormen, werken met contrasten, psychologische effecten van kleuren, optisch bedrog, en werken met accessoires.
Vervolgens doe je de opleiding Stijlconsulent en Stijlconsulent Gevorderd waarbij je alles komt te weten over het vinden van je eerste klanten, een professionele stijlanalyse uitvoeren, de verschillende gelaatsvormen, beenderstructuur bepalen, het meten van je clint en figuurtypes bepalen. Daarna verdiep je je kennis als Imagoconsulent waarbij je leert jezelf of anderen een juist imago aan te meten.
Word de nieuwe modekoningin of stylinguru van Nederland en schrijf je in voor onze Allround opleiding Kleur,- Stijl- & Imagoconsulent!
Wanneer je je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten, is een gedegen opleiding van groot belang. Met een mooi diploma op je cv heb je bij een sollicitatie immers direct voorsprong op andere kandidaten. Als betrouwbare partner helpt NHBO je hierbij. Bij NHBO volg je praktijkgerichte opleidingen op MBO+niveau waardoor jij direct inzetbaar bent f voor jezelf kunt beginnen. Je behaalt in korte tijd een erkend diploma en studeert altijd tegen de beste prijs! Dus schrijf je in en bepaal zelf jouw positie op de arbeidsmarkt!

Inhoud van de cursus

Deze opleiding bestaat uit 18 colleges van 4 uur. Je bestudeert thuis alvast de theorie zodat je tijdens de colleges meer tijd kunt besteden aan de praktijk. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van inspirerende docenten, studeert samen met nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Deze Allround opleiding bestaat uit meerdere modules. Hieronder lees je welke modules je volgt bij de opleiding Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent.
Kleurenconsulent
Tijdens de module Kleurenconsulent leer je de basis voor het geven van kleurenadvies. Je leert o.a. gezichten indelen binnen de seizoenen, werken met analysedoeken en het gebruiken van kleurcontrasten. Ook omgang met de klant komt aan bod.
Kleurenconsulent Gevorderd
Je zult als gevorderd kleurenconsulent rekening houden met verschillende kledingstijlen bij specifieke gelegenheden. Welke elementen komen daarbij kijken? Je leert ook over de laatste modetrends en –ontwerpers. Het zijn de puntjes op de i voor de professionele kleurenconsulent!
Stijlconsulent
Mensen stralen wanneer hun outfit precies aansluit bij hun figuur, gezicht en persoonlijkheid. Bij de module stijlconsulent leer je alles over kledingstukken, stoffen, modellen en kleuren.
Stijlconsulent Gevorderd
Tijdens de module Stijlconsulent Gevorderd worden jouw stijlanalyses geperfectioneerd. Je leert meer over modetrends en stijltypes. Deze kennis mag niet ontbreken in jouw kledingzaak of stijladviesbureau.
Imagoconsulent
Als imagoconsulent ga je verder dan kleding- en stijladvies. Je houdt je bezig met imago’s van mensen en hoe deze van invloed kunnen zijn op bijvoorbeeld publiek of klanten. Je stelt totaalplaatjes samen, die zorgen voor een bepaalde uitstraling en zelfvertrouwen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ben jij op zoek naar een praktijkgerichte opleiding Allround Kleur-, Stijl- en Imagoconsulent, waarbij je in korte tijd een erkend diploma behaalt? Voorzie jij graag vrienden of klanten van kledingadvies? Wil je na het behalen van dat diploma direct inzetbaar zijn of aan de slag kunnen als zelfstandig ondernemer? Wil jij genieten van de beste opleiding tegen de scherpste prijs? En wil je college krijgen van doorgewinterde professionals uit het vak? Dan is deze opleiding voor jou bedoeld!
Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk. Je begint bij de basis en bouwt je kennis en vaardigheden stapsgewijs op.
Voordat je van start gaat met een nieuwe baan, is het in veel gevallen van groot belang dat je al enige praktijkervaring hebt. Het liefst doe je deze op tijdens je opleiding. Dat is mogelijk bij NHBO. De klassikale opleidingen van NHBO zijn theorie- en praktijkgericht. Je bestudeert thuis alvast de theorie zodat je tijdens de colleges meer tijd kunt besteden aan de praktijk.

Wil je daarnaast graag stage lopen, om praktijkervaring op te doen of om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren. Dat kan op [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].
Tijdens het laatste college leg je examen af. Dit betreft een aantal meerkeuzevragen en een aantal open vragen over de inhoud van de opleiding. Afhankelijk van de opleiding bevat je examen ook een praktijkdeel. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het erkend diploma via de post thuisgestuurd. Dit diploma is voldoende om aan de slag te gaan als werknemer of zelfstandige.
Na deze opleiding zal je met je nieuwe vaardigheden gemakkelijker kunnen doorstromen naar functies als:

  • Zelfstandig kleur-, stijl en/of imagoconsulent
  • Stylist of consulent in loondienst
  • D adviseur voor vrienden en familie

Kosten van de cursus

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1025.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam, Amsterdam, Breda

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.