International Management Forum

Data Intelligence

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Data Intelligence opleiding is bedoeld voor professionals die na het afronden van de Business Intelligence & Business Analytics opleiding de diepte in willen gaan met betrekking tot de onderwerpen data, data structuren en data analyses. Daarnaast is de opleiding relevant voor business analisten en informatiemanagers die willen levelen met hun technische collega's.

Opleidingsinhoud

In de 5-daagse opleiding Data Intelligence staan data en de omgang met data centraal. Het complexe speelveld rondom data wordt diepgaand behandeld en er wordt antwoord gegeven op vragen als: wat zijn data, waar worden data voor gebruikt, door wie eigenlijk en wie of wat produceert data? Wat voor soorten data zijn er, hoe onderhoud je deze en wie is daarvoor verantwoordelijk?

Er zijn verschillende rollen rondom data, van database beheerder tot data steward, van business analist tot data council. Al deze rollen hebben toegang tot data nodig, maar hebben andere wensen en eisen voor de opslag van data, de beveiliging en het onderhoud ervan. Elk type data is ook anders. Je hebt master data, metadata en big data. Tijdens de opleiding wordt stilgestaan bij de verschillen maar ook bij de onderlinge samenhang. Hoe worden deze data opgeslagen: in databases, data warehouses, data lakes, data vaults, cloud en wat zijn de verschillen daartussen? Waarom zou u het een wel doen en het ander niet?

Om iets met data te kunnen doen (gaat het bv. alleen om vastlegging, of juist over compliance of ondersteuning bij beslissingen?) zullen data gemanipuleerd moeten worden. De diverse tools en technieken, zoals ETL, OLAP, data mining en predictive analytics, komen daarom eveneens ruimschoots aan bod. Wanneer uw organisatie groter wordt, is governance op uw organisatie, maar ook op uw data noodzakelijk. Om deze reden worden ook de architectuur, integratie, strategie, lifecycle en governance van data behandeld.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De 5-daagse opleiding Data Intelligence gaat verder waar de 5-daagse opleiding Business Intelligence & Business Analytics eindigt. U kunt pas aan de Data Intelligence opleiding deelnemen nadat u de opleiding Business Intelligence & Business Analytics heeft gevolgd of als u aantoonbaar al over deze kennis beschikt.

Opleidingsduur

5 dagen

Kosten

De kosten van de 5-daagse Data Intelligence opleiding bedragen 3.195,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. catering en documentatiemateriaal.

Bijzonderheden

De Data Intelligence opleiding wordt in het Nederlands gegeven. Het studiemateriaal is in het Engels.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.