ROC Midden Nederland

Branchediploma Pedicure

Algemene informatie over de cursus

Door de vergrijzing van Nederland zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan een goede voetverzorging. De behandeling van een pedicure bestaat naast de verzorging van de voeten ook uit het geven van een goed advies en preventief werken om klachten in de toekomst te voorkomen. Je kan gaan werken in een eigen praktijk, in een salon, binnen een instelling in een ziekenhuis zorginstelling of bij een podotherapeut.

Inhoud van de cursus

Tijdens de opleiding leer je o.a. in het praktijkgedeelte het knippen en verzorgen van de nagels, verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van kloven, ingroeiende nagels en nagelafwijkingen. Daarnaast krijg je les in het geven van advies over schoenen en de verzorging van de voeten. In de theorie komt o.a. anatomie en pathologie aan bod. Daarnaast ook schoenkennis, lezen van blauwdrukken en productkennis.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Met het diploma Schoonheidsverzorging en/of een diploma Allround Schoonheidsverzorging ben je toelaatbaar voor deze opleiding.

Duur van de cursus

28 weken

Kosten van de cursus

€ 2.695,- (vrijgesteld van BTW en inclusief materialen, lespakket en éénmaal examenkosten). Voor oud studenten (alumni) van het Beauty College geldt tijdelijk een aantrekkelijke korting van € 500,-. Voor deze deelnemers bedragen de opleidingskosten € 2.195,-. Dit is inclusief pakket en examenkosten.

Bijzonderheden

De opleiding start in september. De definitieve datum volgt nog.
LET OP: twee weken voor aanvang van de cursus wordt medegedeeld of er gestart wordt.
Studiebelasting


Studiebelasting
28 weken op woensdagavond van 18.00 uur tot 21.30 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.
Certificering/diploma

Diploma
Branchediploma BRAVO (voorheen ProVoet). Het branchediploma is een mooie aanvulling op het diploma schoonheidsspecialist.

Plaatsen / leslocaties

Kretadreef Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.