NHA Thuisstudies

Bedrijfskunde met Financiťn

Algemene informatie over de cursus

Financieel manager worden? Ga voor de opleiding Bedrijfskunde met FinanciŽn op HBO-niveau
Generalisten zijn in het bedrijfsleven gewild. Moderne managers die vanuit diverse invalshoeken leiding kunnen geven aan een bedrijf. Ben je breed georiŽnteerd, heb je affiniteit met financiŽn en wil je bedrijfskundig aan de slag als manager? Volg de opleiding Bedrijfskunde met FinanciŽn op HBO-niveau en leg alvast de basis.

De opleiding Bedrijfskunde met FinanciŽn speelt in op de vraag naar succesvolle financiŽle managers die beschikken over specialistische kennis. De financiŽn van een bedrijf vereisen een deskundige aanpak. Geld ligt gevoelig en het vereist verantwoordelijkheid om geld op een juiste manier te besteden en te besparen.

Ben je geÔnteresseerd in bedrijfskunde met financiŽn, maar heb je onvoldoende basiskennis? Met de opleiding Bedrijfskunde met FinanciŽn leg je een solide basis.

Gedurende twaalf maanden maak je kennis met bedrijfskunde en financiŽn waaronder algemeen management en bedrijfsvoering, bedrijfsadministratie, financiering en kostencalculatie.

De nadruk bij de opleiding Bedrijfskunde met FinanciŽn ligt op het managen van alle financiŽle aspecten van een bedrijf.

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Bedrijfskunde met FinanciŽn
Deze opleiding bestaat uit vier deelcursussen: Middle management, Bedrijfsadministratie, Financiering en Kostencalculatie. Je haalt dus straks naast jouw officiŽle instituutsdiploma Bedrijfskunde met FinanciŽn maar liefst vier erkende diploma’s!

Deze opleiding krijg je in twee delen toegezonden.


FinanciŽle analyse


 • bedrijfsadministratie
 • financiering
 • kostencalculatie


Bedrijfskunde de basis


 • algemene managementkennis;
 • middle management en bedrijfsvoering.

Diploma Bedrijfskunde met FinanciŽn
De vijf examens worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor deze examens aanmelden bij:
Associatie voor ExamineringPostbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
Internet: www.associatie.nl

Als je alle examens met goed gevolg hebt afgelegd, kun je het NHA-instituutsdiploma Bedrijfskunde met FinanciŽn aanvragen.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Bedrijfskunde met FinanciÔŅĹn uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Bedrijfskunde met FinanciÔŅĹn, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.
Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 649.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.