Graham Hulsebos Verkooptrainingen

Masterclass Adviserend Telefonisch Verkoop en Acquisitie Verkooptraining

Algemene informatie over de cursus

Iedereen weet dat het verstandig is om op meerdere paarden te wedden en zo de kansen te spreiden.
Deze Open-rooster training is gericht op het leren, schakelen en combineren van 8 verschillende verkooptechnieken, die stuk voor stuk hun effectiviteit succesvol in de praktijk hebben bewezen bij adviserend verkopen (consultative selling) in alle commerciŽle beroepen zoals accountmanagement, verkoop buitendienst, verkoop binnendienst. telefonische verkoop en acquisitie en winkelverkoop.

Je leert deze 8 verkooptechnieken via theorie, echte praktijkvoorbeelden en oefeningen. Indien gewenst door de cursisten passen we ook rollenspellen toe tijdens de training. Het resultaat van deze training is een uitgebreide super skillset waarmee je jouw commerciŽle prestaties merkbaar verhoogt door kwalitatieve, effectiever, makkelijker afspraken gaat maken en gaat verkopen. Doordat deze verkooptechnieken je heel veel inzicht geven, leidt het bovendien tot een werkwijze die voor alle jou en de klant zeer prettig is.

Daarbij wordt er in deze training extra aandacht gegeven aan heel veel praktijkvoorbeelden om de geleerde 8 verkooptechnieken toe te passen in heel veel commerciŽle taken zoals telefonische verkoop en acquisitie, het opstellen van perfecte offertes, e-mails en nog veel meer.

Als bonus leren de cursisten ook een aantal geheimen om effectief te werken met een crm systeem.

Deze training is echt uniek in Nederland en de geleerde technieken zijn direct toepasbaar tijdens uw werkzaamheden.

Deze training is zowel voor starters als ervaren personen daar het niveau wordt aangepast per deelnemer en is er uiteraard de mogelijkheid om vanuit uw praktijksituaties vragen te stellen.
De training kan ook in het Engels gegeven worden.

Inhoud van de cursus

- De 6 leidende beginselen van verkopen
- De 10 basisbeginselen van verkopen

- De 5 stappen van Adviserend Verkopen
- De 8 verschillende Verkooptechnieken:

1. ORDER
In deze verkooptechniek leer je praktijkgericht met structuur adviserend verkopen (consultative selling). Je leert hoe je op een snelle en makkelijke manier erachter kunt komen wanneer je niet of wanneer je juist wel een ORDER gaat sluiten.

2. GROW
In deze verkooptechniek leer je om sferen te creŽren in je verkoop om zodoende je klant of prospect extra te motiveren om juist wel bij jou te kopen of zelfs tot nog meer aankopen over te laten gaan.

3. BLACKBOOK
In deze verkooptechniek leer je praktijkgericht om een geweldige relatie op te bouwen en vertrouwen te krijgen.
Je krijgt altijd de juiste aandacht. Daarbij creŽer je makkelijker en eerder inzichtelijk te krijgen behoeftes van klanten.

4. SPIN
In deze verkooptechniek leer je om met structuur en controle je klant ameer inzicht en duidelijkheid te geven dat het winstgevender is om jouw producten en diensten aan te kopen. Daarbij leer je ook een manier om het voor jou en je klant of prospect makkelijker goede afspraken te maken.

5. SALESCYCLE
In deze verkooptechniek leer je met structuur en controle alle stappen van het verkoopproces onder controle te krijgen en te houden.

6. SCIENCE
Mensen kopen van mensen. In deze verkooptechniek leer je veel wetenschappelijke zaken. Je leert om technisch en berekend te verkopen. Hierbij maak je kennis met geweldige en interessante onderwerpen die uit bewezen onderzoeken naar voren zijn gekomen.
Dit om je klant of prospect meer omzet voor je te laten realiseren dan wel om de kansen te vergroten om te verkopen.

7. BTW (By TheWay)
In deze verkooptechniek leer je om bij elk verkoopgesprek met controle en structuur geparkeerde, moeilijke, belangrijke, doortastende, informatieve en beslissende zaken te bespreken.

8. CLOSING SKILLS
In deze verkooptechniek leer je een aantal Closing Skills samen met de 7 overige geleerde verkooptechnieken op een unieke manier te combineren. Zo leer je op een adviserende, wetenschappelijke, gecontroleerde, gestructureerde, leuke, winstgevende en perfecte manier je deal/ opdracht/ offerte of order te sluiten (closen).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen toelatingseisen Telefonische intake mogelijk

Duur van de cursus

1 dag

Kosten van de cursus

In de kosten inbegrepen (excl. 21% BTW):
Telefonische intake
Parkeerplaats
GHV Blocnotes en pennen
Gratis gebruik WiFi
Onbeperkt verse warme dranken, frisdranken en zoete lekkernijen in de Coffee Lounge
Water in het trainingslokaal
Uitgebreid lunchbuffet in het sfeervolle restaurant
Hand-outs
Certificaat van deelname
Evaluatie
Besloten Facebookgroep

Bijzonderheden

Docent is deskundig en tevens erkend met het Sales opleidingskeurmerk 2018.

Plaatsen / leslocaties

Op locatie, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere, Utrecht, Eindhoven, Zwolle


Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.