Kronenburgh Business College

FinanciŽle Dienstverlening - Praktijkdiploma Boekhouden PDB (BA F KC) (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Heb je wat met getallen en kun je heel precies werken? Dť opleiding om een goede basis te leggen en goed te kunnen functioneren binnen een financiŽle afdeling van een bedrijf of bij een administratiekantoor is het Praktijkdiploma Boekhouden PDB. Heb je nog weinig ervaring met de financieel administratieve werkzaamheden; doe dan eerst de opleiding Financieel Assistent BKB BKC. De modules BKB en BKC hebben wij steeds voorafgaande aan de PDB modules geprogrammeerd. Je kunt je dus voor beide opleidingen tegelijk opgeven. Dus wil je gaan werken in de financiŽle dienstverlening, meld je dan aan.

De financieel administrateur werkt bij bedrijven, instellingen, accountants- en administratiekantoren. De financieel administrateur moet over voldoende kennis beschikken van boekhouden, belastingen, andere relevante regelgeving en procedures. De administrateur moet fouten en afwijkingen kunnen herkennen en daarvoor beschikken over voldoende cijfermatig inzicht. De administrateur dient te begrijpen welke onzichtbare stappen er in het boekhoudkundige systeem plaatsvinden, wanneer mutaties worden doorgevoerd.

Opleidingsinhoud

Collegeprogramma

PDB Bedrijfsadministratie BA Met de succesvolle afronding van de module Bedrijfsadminiistratie kunt u verschillende berekeningen maken ten behoeve van de financiŽle administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. U kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans. Daarnaast beschikt u over de kennis van de belangrijkste theorie en begrippen. PDB Kostencalculatie KC Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich dit tot de verkoopprijs? Met het Associatiecertificaat Kostprijscalculatie niveau 4 op zak, geeft u moeiteloos antwoord op deze vraag. U weet hoe u kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent. U hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. PDB Financiering F Na de afronding van deze module beschikt u over de belangrijkste theorie met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. U kunt berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen.

Opleidingsduur

14 dag

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.