Kronenburgh Business College

FinanciŽle Dienstverlening - Moderne Bedrijfsadministratie MBA (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wie kent het niet: het diploma Moderne Bedrijfsadministratie MBA Het vervolg op het Praktijkdiploma Boekhouden PDB is het MBA. De standaard voor medewerkers bij administratiekantoren. We hebben de opleiding zo gepland dat je met 1 avond in de week de opleiding binnen 1 jaar kunt afronden. Dus meld je dan aan.

MBA?ers zijn vaak de administratieve spil in een bedrijf en werken met een grote mate van zelfstandigheid. Wilt u werken bij een ICT-bedrijf, in de gezondheidszorg of bij een accountantskantoor? In het MKB of bij een multinational? Met MBA op zak kunt in principe overal werken. Bovendien biedt MBA volop doorgroeimogelijkheden als u een leidinggevende positie ambieert in de financieel-administratieve richting. Kortom, een diploma met veel toekomstperspectief. Zeer de moeite waard!

Opleidingsinhoud

Collegeprogramma

Bedrijfsadministratie BANa de afronding van de module Bedrijfsadministratie bent u in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. U kent daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en u kunt werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem. Door deze kennis kan de bedrijfsadministrateur duidelijke informatie verstrekken over de bedrijfsadministratie van een organisatie. Omdat de focus op dit niveau ligt op de toepassing van de theorie, kunt u uw kennis moeiteloos direct in de praktijk inzetten.KostencalculatieThema's van de module Kostencalculatie zijn o.a. kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken te behoeve van de financiŽle besturen van een organisatie. Daarnaast leert u uiteraard diverse kostencalculaties maken. Met het behalen van deze module versterkt u weer uw meerwaarde als financieel adviseur.FinancieringDe vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken, maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en of overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging. Metde module Financiering kunt u prima als adviseur optreden en een stevige bijdrage leveren voor de financiŽle administratie.BelastingwetgevingMet de module Belastingwetgeving verkrijgt u kennis van de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers. Kortom te basiskkennis voor doen van een belastingaangifte.

Opleidingsduur

16 dag

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.