Sonnevelt Opleidingen

Trainer Hormoonfactor

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen echter uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden. Hormonale migraine, overgewicht, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS? een kleine greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden. Het samenspel tussen hormonen en voeding is echter gecompliceerd en vergt een grondige kennis. Daarom wordt er vaak door de arts gegrepen naar symptoombestrijders om de betreffende klacht op te lossen. De oorzaak is daarmee echter nog niet opgelost. Juist deze diepe oorzaken aanpakken is waar de Hormoonfactor voor staat. Daarvoor moet je hormonen leren begrijpen. Als je hormonen begrijpt, dan kun je ze namelijk vragen iets te doen, in plaats van alleen maar dwingen met bijvoorbeeld medicijnen. Door weer bevriend te raken met je hormonen, kan er weer een goede samenwerking ontstaan.

Over de opleiding Trainer Hormoonfactor
De opleiding Trainer Hormoonfactor is ontwikkeld en wordt gegeven door levensmiddelentechnoloog en gezondheidscoach ir. Ralph Moorman. Hij studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit en schreef onder andere de bestsellers ?De hormoonfactor? en ?De boodschappencoach?. Als jij net als hij gefascineerd bent door de werking en invloed van hormonen, dan is opleiding Trainer Hormoonfactor op je lijf geschreven. Je wilt precies weten hoe hormonen en gezondheid elkaar beÔnvloeden en leren hoe je cliŽnten daarmee gezond en vitaal door het leven kunnen gaan. Download de gratis proefles en laat je inspireren.

Doel opleiding Trainer Hormoonfactor
Een door Sonnevelt opgeleide Trainer Hormoonfactor kan cliŽnten op deskundige wijze begeleiden en coachen over hoe hormonen de gezondheid beÔnvloeden. Je leert hoe je met kleine aanpassingen in de levensstijl grote verschillen kunt maken. Zo laat je het hormonale orkest weer het muziekstuk spelen waar het voor bedoeld is.

Opleidingsinhoud

Wat leer ik in de opleiding Trainer Hormoonfactor?
Centraal in de opleiding Trainer Hormoonfactor staan de richtlijnen die Ralph Moorman heeft ontwikkeld voor de relatie tussen gezondheidsproblemen en hormonen. Je leert om vanuit het hormonale systeem naar klachten te kijken en advies te geven op het gebied van voeding, training en stressbeperking.

Aan het einde van de opleiding kun je:

 • Je kennis, vaardigheden en technieken toepassen om jouw cliŽnten op een professionele wijze te begeleiden volgens het unieke Hormoonfactortraject.
 • Inzicht geven in de wisselwerking hormonen ? voeding ? training ? stress.
 • Voor elke cliŽnt een individueel behandelplan opstellen.
 • CliŽnten gedurende lange tijd begeleiden, stimuleren en motiveren.
 • De basisprincipes van coachen toepassen in jouw cliŽntcontacten.
[/ul]

Wat kan ik als Trainer Hormoonfactor?
Door Sonnevelt opgeleide Trainers Hormoonfactor hebben gedegen kennis over het hormonale systeem en kunnen die kennis inzetten om gezondheidsadviezen te geven. Je kunt mensen begeleiden om hun lichaam in een verbeterde of optimale staat te krijgen.

Wie zijn mijn medestudenten?
Medestudenten van de opleiding Trainer Hormoonfactor zijn mensen die veelal al met sport, voeding en/of beweging bezig zijn, zoals personal trainers, mental coaches, orthomoleculair therapeuten of gewichtsconsulenten. Zij willen de Hormoonfactor methode integreren in hun concept. Maar de opleiding wordt ook gevolgd door geÔnteresseerden zonder voorkennis die de methode voor zichzelf of hun naasten willen gebruiken.

Structuur opleiding Trainer Hormoonfactor
De opleiding Trainer Hormoonfactor bestaat uit 5 blokken van 2 aaneengesloten lesdagen. Deze opleiding kan als afzonderlijke opleiding worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

De onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Hormonen en fysiologie algemeen
 • Symptomen, diagnose, oorzaak en remedie hormonale disbalansen
 • Spijsvertering, de basis van een gezonde levensstijl
 • Hormonen en voeding
 • Hormonen en training
 • Protocollen voor het behandelen van gezondheidsproblemen
 • Voeding en psychologie (eetgedrag)
 • Coachen naar gedragsverandering
 • Herhaling basis van hormonen / spijsvertering + mogelijkheid tot vragen
 • Theorie examen
[/ul]

Ook werk je tijdens de opleiding aan je portfolio (persoonlijk reflectieverslag, intervisieverslag, casuÔstiek) en doe je al ervaring op door middel van intervisie (4 bijeenkomsten).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studiecoach.

Opleidingsduur

4 Maanden

Kosten

EUR 2295,- Bedrag is inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten ŗ EUR95,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.