Capabel Onderwijs

Helpende Zorg & Welzijn - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Werken als helpende Zorg & Welzijn
Een helpende Zorg & Welzijn ondersteunt cliŽnten en zorgvragers bij uiteenlopende zaken. Je begeleidt hen zowel bij (zelfstandig) wonen als bij (sociale) activiteiten. Dit kun je doen in een verpleeg- of verzorgingstehuis, maar ook in de psychiatrie, verslavingszorg, gehandicaptenzorg, etc.

In 15 maanden je diploma
Uniek aan deze erkende opleiding Helpende Zorg & Welzijn van Capabel (derde leerweg) is dat je op elk moment met de opleiding kunt starten en jij je eigen studietempo bepaalt. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als helpende. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig!

Erkende opleiding, dus waardevol
Je opleiding is een waardevolle investering in je toekomst. Onze MBO-opleidingen zijn dan ook erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!

Opleidingsinhoud

De opleiding Helpende Zorg & Welzijn in Ďt kort
De opleiding Helpende Zorg & Welzijn is een praktische opleiding. Sociale vaardigheden en communicatie met cliŽnten zijn daarbij heel belangrijk. Je leert over het bieden van zorg en hoe je mensen begeleidt. Je weet welke hulpmiddelen en apparatuur je moet inzetten voor je cliŽnten. Je hebt hierbij aandacht voor hygiŽne en veiligheid.

Meer over de opleiding
Afhankelijk van je keuze voor het wel of niet volgen van generieke vakken heb je 1 of 2 avonden per week (meestal online) les. De generieke vakken voor deze opleiding zijn Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daar omheen bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Voor je studie ga je ook een aantal opdrachten doen op stage of op je werk. Dit is belangrijk voor de leerdoelen en het behalen van je examen. Het aantal uren hiervoor is afhankelijk van hoe jij je ontwikkelt en de beroepservaring die je al hebt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Kijk op de website voor meer informatie.

Opleidingsduur

52 weken

Kosten

Lesgeld in termijnen
15 termijnen van 209 + 3 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Lesgeld ineens
3135 2758 12% korting
Examens *
Inclusief + gratis herkansing

Leermiddelen en (online) boekenpakket **
488

Bijzonderheden

verkorte MBO opleiding
klaar in 52 lesweken
meerdere startmomenten per jaar
erkende MBO opleiding

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.