NHA Thuisstudies

cursus Visagie Basiscursus

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Meer over make-up leren? Volg de Visagie cursus van NHA

Ben je graag met make-up bezig? Overweeg je visagiste te worden, maar wil je eerst ontdekken of het vak bij je past? De Visagie cursus is een uitgebreide introductie in dit vakgebied. Na afloop weet je wat visagie precies inhoudt en hoe je mensen mooi maakt.

Vind je het een uitdaging om mensen op te maken? Heb je in je werk, bijvoorbeeld in een kapsalon of drogisterij, te maken met make-up? In de basiscursus Visagie leer je de beginselen van het vak en krijg je tal van vaardigheden snel onder de knie.

Galafeest

In de cursus Visagie leer je sterke gezichtskenmerken benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen. Een visagiste kijkt naar het huidtype, naar de vorm van het gezicht en stemt de make-up af op het tijdstip en de gelegenheid.

Je leert het verschil tussen avond- en dagmake-up. Je oefent met een natural-look, met een sprankelende make-up voor een galafeest en alles wat daartussenin zit.

Haarverzorging

Het unieke lesmateriaal besteedt aandacht aan het complete plaatje. Je leert dus niet alleen over make-up, maar ook over haarverzorging en -styling. en die theorie breng je meteen in de praktijk met het GRATIS materialenpakket dat je meegeleverd krijgt.

De basiscursus sluit je af met een praktijkdag. Onder begeleiding van een ervaren docent breng je het geleerde in de praktijk.

Branchediploma halen?

De Visagie Basiscursus is een absolute aanrader wanneer je op een professionele manier wilt leren opmaken. Ook als je erover denkt om visagiste te gaan worden, is deze cursus een prima opstap.

Na afloop van de cursus Visagie heb je voldoende kennis en vaardigheden om een complete make-up aan te brengen. Door veel te oefenen, ontwikkel je jouw technieken en eigen stijl.

Wil je daarna verder leren? Met deze basiscursus stroom je gemakkelijk door naar de opleiding voor het Visagie Branchediploma.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Visagie Basiscursus

Onze Visagie cursus behandelt essentiŽle onderwerpen die je op weg helpen naar een goed verzorgd en beschermd gezicht:

materiaal: je leert met welke materialen je het beste resultaat behaalt;
huidverzorging: een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-upresultaat. Wij leren je welke verzorging hoort bij ieder huidtype;
gezichtsanalyse: je leert verhoudingen en gezichtsvormen te herkennen, zodat je de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren;
kleurenleer: inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur is essentieel;
haarverzorging en -styling: voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must;
make-up: de juiste toepassing van make-up is afhankelijk van huidtypen, het tijdstip van de dag en de belichting. Je leert de wijzen van make-upgebruik voor galafeesten, fotografie, avondmake-up en dagmake-up.

Iedere les sluit je af met een opdracht, waardoor je inzicht krijgt in de stof en handigheid in de visagie. Wanneer je deze basiscursus hebt voltooid, ben je in staat een complete make-up aan te brengen bij verschillende modellen. De basis is dus gelegd. Door oefening in de praktijk ontwikkel je je technieken en je eigen stijl.

Inclusief praktijkdag

De visagie cursus van NHA sluit je af met een praktijkdag waar je het geleerde in de praktijk brengt. Je wordt begeleid door een vakkundige praktijkdocent.

Branchediploma

Als je de Visagie Basiscursus hebt afgerond, kun je besluiten om alsnog het branchediploma te gaan halen. Je meldt je dan bij ons aan voor de basisvervolgcursus. In de basisvervolgcursus komen de resterende vakken en praktijkdagen aan de orde. Basiscursus (zes maanden) + basis vervolgcursus (zes maanden) = branchediploma (twaalf maanden).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De Visagie Basiscursus duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.