NHA Thuisstudies

cursus Big Data Marketing

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Verdiep je in big data en analytics met de opleiding Big Data Marketing

Wil jij de vele mogelijkheden ontdekken van big data en je specialiseren in deze materie? Dan is de opleiding Big Data Marketing echt iets voor jou. Deze cursus geeft je praktische en theoretische handvaten voor het gebruik van big data en analytics. Doe nieuwe kennis op en til je marketinguitingen naar een hoger niveau. Zo haal je mťťr uit je marketingstrategie. Schrijf je nu in voor een gratis proefles van deze Big Data cursus!

Het belang van Big Data Marketing

Big data spelen een steeds grotere rol in onze samenleving. Daardoor wordt ook de vraag naar personeel met kennis van big data steeds groter.

De hoeveelheid data die opgeslagen wordt groeit exponentieel. Zo slaan we zelf steeds meer data op in de vorm van bestanden, foto's en films (denk aan Facebook of YouTube), maar dat is niet de enige reden. Ook steeds meer apparaten kunnen zelf data verzamelen, opslaan en uitwisselen (the Internet of Things) en er zijn steeds meer sensordata beschikbaar.

Niet alleen de opslag van deze grote hoeveelheden data is een uitdaging, ook het analyseren van deze data speelt een steeds grotere rol. Data bevat namelijk een schat aan informatie voor marketingdoeleinden. De opleiding Big Data Marketing leert jou praktisch om te gaan met analytics en big data. Marketing wordt een stuk efficiŽnter met kennis van deze onderwerpen. Ervaar het zelf met de Big Data cursus.

CreeŽr waarde met big data

De opleiding Big Data Marketing geeft jou strategische adviezen en praktische, analytische oplossingen. Zo creeŽr jij meer waarde uit bestaande en nieuwe big data, zowel voor klanten als voor jouw (toekomstige) werkgever.

Door deze praktische aanpak ben je na afronding van de opleiding Big Data Marketing in staat om de geleerde theorie direct toe te passen in jouw werkzaamheden en in de marketinguitingen van de organisatie.

Onderwerpen die in de opleiding Big Data Marketing aan bod komen zijn onder andere het big-datawaardecreatiemodel, privacy en storytelling. Ook leer je alles over metrics, databronnen en big data analytics.

Specialiseer je met de opleiding Big Data Marketing

Wil jij je verdiepen in de wereld van big data en analytics? Wil jij je onderscheiden op de arbeidsmarkt? Dan is de opleiding Big Data Marketing perfect voor jou. Na afronding van deze Big Data Marketing opleiding van NHA ben jij wegwijs in de vele mogelijkheden die big data en analytics te bieden hebben.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Big Data Marketing

In de opleiding Big Data Marketing komen de volgende onderwerpen aan bod.

Waarde creŽren met big data analytic

Je leert wat het begrip Big Data precies inhoudt en je kunt de geschiedenis en achtergrond van het big-data verhaal toelichten. Ook het big data-waardecreatiemodel komt aan bod en je ontdekt de verschillende metrics voor het meten van waarden. Ook waarde-voor-klantmetrics en waarde-voor-bedrijfsmetrics worden in deze big data cursus behandeld.


Databronnen en data-integratie


Welke gegevensbronnen hebben bedrijven beschikbaar om commerciŽle dataomgevingen in te vullen? Hoe verrijk je deze met big datagegevens van bijvoorbeeld social media? Wat zijn de voor- en nadelen van datawarehouses? Je leert welke typen data er zijn en hoe je ermee omgaat. Ook verdiep je je in data-integratie.

Klantprivacy en gegevensbeveiliging

In dit onderdeel van de opleiding Big Data Marketing ontdek je wat privacy is en hoe klanten privacyproblemen ervaren. Ook ontdek je welke rol de overheid en wetgeving hierbij speelt en je leert meer over databeveiliging.


Analytics


Je verdiept je in analytics en de meerwaarde die dit biedt voor bedrijven. Je leert verschillende niveaus, dimensies en stragegieŽn onderscheiden. Ook verdiep je je in de opleiding in klassieke data analtyics en nieuwe big data analytics.

Data visualisatie en big data competenties

Hoe creeŽr je impact met verhalen en visualisaties? Wat houdt storytelling in en hoe creŽer je een heldere verhaallijn?

De opleiding Big Data Marketing gaat dieper in op het belang van visualisatie van big data en je ontdekt waarom veel analytische projecten er niet in slagen impact te maken. Je leert hoe een organisatie getransformeerd kan worden om succesvolle analytische competenties op te bouwen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur opleiding Big Data Marketing

De cursus Big Data Marketing duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf526.15euro

Bijzonderheden

Verdiep je in de materie van big data,Pas de kennis meteen toe in de praktijk,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.