NHA Thuisstudies

opleiding Reisadviseur

Algemene informatie over de cursus

Word reisadviseur

Van Machu Pichu in Peru tot de hectiek van Aki Habara en Shinjuku in Tokyo: wil je alles weten over de mooiste bestemmingen? Vakantiegangers de reis van hun leven bezorgen? Volg de cursus Reisadviseur.

Werken in de reisbranche bekekent eigenlijk dat je beroepshalve dagelijks de wereld over reist. Klinkt goed? Met de cursus Reisadviseur wordt die droom werkelijkheid. Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag bij bedrijven die reizen samenstellen, maar natuurlijk ook als reisadviseur bij een reisbureau of als zelfstandig adviseur.

Werk je al in de toeristische sector? Dan is de cursus meer dan een waardevolle aanvulling en een prima manier om een stapje verder of hogerop te komen.

Theorie

De cursus Reisadviseur bestaat uit vier kennismodules:

  • algemene reiskennis;
  • producten, vervoer, verblijf & verzekeringen;
  • vakantiebestemmingen;
  • reissomberekeningen.

In de cursus komen alle facetten van reizen en vakanties aan bod. Je leert over verblijfsmogelijkheden en over vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of touringcar. Ook maak je kennis met de verschillende soorten verzekeringen en leer je hoe je klanten daarover adviseert.

Bezienswaardigheden ontdekken

Nee, Los Angeles ligt niet ten zuiden van San Diego… Spelenderwijs poets je tijdens de cursus Reisadviseur je topografische kennis op. Je ontdekt karakteristieke bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld.

Met die kennis kun je klanten adviseren over hun droombestemming: wordt het Parijs of de Malediven? Of toch maar backpacken in AustraliŽ?


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Reisadviseur
De opleiding Reisadviseur bestaat uit vier modules (twee leszendingen):

Algemene reiskennis

In deze algemene module word je vertrouwd gemaakt met de reismarkt en zaken als verkoopkanalen, hulpmiddelen en informatiebronnen, reis en leveringsvoorwaarden en trends en ontwikkelingen.

Producten, vervoer, verblijf & verzekeringen


Hierin leer je alles over verblijfsmogelijkheden, aanvullende diensten en over het vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of touringcar.
Daarnaast worden verzekeringen, naar mate de mensen steeds vaker op reis gaan en verdere bestemmingen bezoeken, steeds belangrijker. Het reisbureau fungeert als tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij. In de lesstof word je vertrouwd gemaakt met alle verzekeringen waarmee je te maken kunt krijgen.

Vakantiebestemmingen

Je leert de karakteristieken en bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld.

Reissomberekeningen


In deze module leer je de juiste reissom, inclusief toeslagen en verzekeringen te berekenen. Ook zaken als aanbetalingen en betaalafspraken komen aan bod.

Een kwalitatieve opleiding die je meeneemt in de bruisende wereld van het reisbureaubedrijf. Want zeg nou zelf, wat is er nou mooier dan de contacten die je als reisadviseur hebt met mensen die tevreden en met dat heerlijke vakantiegevoel de deur achter zich dichttrekken?

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Reisadviseur duurt 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf549,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.