NHA Thuisstudies

Uitvaartverzorger

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Verzorg een waardig afscheid met de opleiding Uitvaartverzorger

Heb jij een groot organisatietalent en beschik je over empathisch vermogen? Lijkt het jou mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan is de opleiding Uitvaartverzorger erg geschikt voor jou. Schrijf je nu in voor een gratis proefles!

Wanneer een dierbare overlijdt zijn mensen vaak overmand door emoties. Dat maakt het lastig om goede keuzes te maken voor de begrafenis of crematie. Als uitvaartverzorger begeleidt jij mensen bij het nemen van moeilijke beslissingen en sta je de nabestaanden bij. Volg de opleiding Uitvaartverzorger en over 9 maanden kun jij aan de slag als uitvaartverzorger.

Benieuwd of deze opleiding Uitvaartverzorger iets voor jou is?
Bekijk gratis ťn vrijblijvend de proefles.

Begeleid nabestaanden bij de uitvaart

In de opleiding Uitvaartverzorger leer je hoe je op een respectvolle manier omgaat met de emoties en wensen van de nabestaanden die in de rouw zijn en de uitvaart moeten regelen. Ook ontdek je hoe je op een waardige manier afscheid neemt van een overledene.

Je leert hoe je een goede balans vindt tussen de wensen van de nabestaanden en jouw kennis en je geeft leiding bij de uitvaartverzorging. Respectvol is hierbij het sleutelwoord.

Jij leidt de uitvaart in goede banen

Als uitvaartverzorger ben jij breed georiŽnteerd. Daarom leer jij in de opleiding Uitvaartverzorger alles wat je moet weten om de uitvaartplechtigheid in goede banen te leiden. Van de eerste afspraak bij een sterfgeval tot het opstellen van teksten voor rouwkaarten en het verzorgen van de administratie. Jij ontlast de nabestaanden en zorgt voor een soepele en correcte gang van zaken. De opleiding Uitvaartverzorger bereid je voor op een carriŤre in het vakgebied van de uitvaartverzorging.

Zelfstandige worden met de opleiding Uitvaartverzorger

Ondernemerschap klinkt misschien wat cru, maar ook uitvaartverzorgers zullen facturen moeten versturen. In deze opleiding leer jij daarom ook hoe je een succesvol uitvaartondernemer wordt.

De opleiding Uitvaartverzorger bevat 10 lessen over het starten van een eigen zaak. Deze Uitvaartverzorger opleiding van NHA helpt je om jouw talent als uitvaartverzorger volledig tot zijn recht te laten komen en te combineren met een eigen uitvaartonderneming.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Uitvaartverzorger

De opleiding Uitvaartverzorger van NHA is ontwikkeld door uitvaartverzorgers met meer dan 20 jaar ervaring. De kennis en vaardigheden die ze door de jaren heen hebben opgedaan, zijn samengebracht in deze complete cursus. Je leert alles over de wetgeving, de communicatie en de verzorging van overledenen. Een perfecte basis om als toekomstig uitvaartverzorger aan de slag te gaan.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

Melding sterfgeval
De communicatie vanaf het eerste bezoek en de persoonlijke kennismaking tot en met de inventarisatie van wensen van nabestaanden of overledene.

Verzorging van de overledene
Het gereedmaken/afleggen van overledene, zowel thuis als in het ziekenhuis of rouwcentrum.

Begraven of cremeren
De verschillen in begraafplaatsen, de wijze van begraven en de mogelijkheden bij een crematie.

Rouwdrukwerk
Welke verschillende vormstijlen en content zijn mogelijk en hoe komt het drukwerk tot stand?

Dag van de uitvaart
Wat is de rol van de uitvaartverzorger bij het afscheid nemen, het afsluiten van de kist en bij diverse uitvaartsvormen?

Uitvaartplechtigheid (religieus of zonder kerk)
Welke religies en bijbehorende rituelen zijn er? Wat zijn de mogelijkheden los van religie?

De Wet op de Lijkbezorging
Het ontstaan en de inhoud van deze wet.

Vervoer van en naar buitenland
Welke wetmatigheden zijn van toepassing? Wat zijn de benodigde documenten en welke transportmogelijkheden zijn er?

Uitvaartmaterialen
De diversiteit aan kisten en aankleding. Wat zijn de mogelijkheden bij rouwvervoer en opbaring?

Het uitvaartcentrum
Welke faciliteiten zijn beschikbaar in het centrum en welke rol kan social media daarbij spelen?

Nazorg
Mogelijkheden ter herinnering (grafsteen, urn, bewaren van as, foto, enz.), rouwbeleving en -verwerking, formele nazorg m.b.t. zakelijke afhandeling van de uitvaart.

Brancheinformatie
Welke mogelijkheden bestaan er voor kennisvergroting (vakbladen, beurzen, internet)?

Met de opleiding Uitvaartverzorger leer je ook hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. De cursus wordt afgerond met 10 interessante lessen over ondernemen. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.

Na afronding van de cursus zul je merken dat jouw agenda snel gevuld raakt met afspraken met mensen die behoefte hebben aan jouw professionele advies!

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Uitvaartverzorger staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 629.00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf, Gratis ondernemerscoach, Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.