NHA Thuisstudies

Cateraar

Algemene informatie over de cursus

Keukenprins(es)? Volg de opleiding Cateraar en begin voor jezelf

Houd je van koken en ontvang je vaak complimenten over je kookkunsten? Start een eigen cateringbedrijf. In de opleiding Cateraar leer je de fijne kneepjes van het cateringvak.

De hele dag recepten doorbladeren, nieuwe gerechten uitproberen en je partner verrassen met heerlijke dinertjes? Dan klinkt het beroep van cateraar je vast als muziek in de oren.

De nieuwe Jamie Oliver?

Met deze opleiding kun je in negen maanden tijd een eigen cateringbedrijf opstarten. Wie weet word jij de nieuwe Jamie Oliver of Nigella Lawson.

Fijne kneepjes van het cateringvak

In de opleiding cateraar leer je alles wat er komt kijken bij het vak van cateraar: van het efficiŽnt inrichten van de keuken en werven van klanten tot het verzorgen van gerechten voor feestjes, zakenlunches en bruiloften.

Ook is deze opleiding geschikt als je een maaltijdservice wilt opstarten.

Praktische informatie

De informatie die je in de opleiding Cateraar krijgt, is heel praktisch.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • welke producten/diensten zijn het meest winstgevend?
 • waar vind ik mijn klanten?
 • is mijn keuken geschikt?
 • hoeveel breng ik in rekening?
 • welk papierwerk is nodig?
 • hoe werf ik klanten en zorg ik ervoor dat ze terugkomen?

Ook krijg je tips over hoe je een speciaal gerecht of ťťn specifiek product in de markt zet.

Heb je al een eigen cateringbedrijf? Dan is deze thuisstudie Cateraar een nuttige aanvulling.

Geld verdienen met catering, wat wil je nog meer? Volg de cursus Cateraar en laat je droom uitkomen. Word succesvol cateraar.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/handboek%20eigen%20zaak_153x200.jpg

''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Cateraar

Diensten

Catering bij kinderfeestjes, verjaardagsfeesten, zakenlunches, bruiloften, begrafenissen, broodjesservice, aanvullende diensten, conferentiecatering.

Producten

O.a. biologische producten, lunchpakketten, broodjes, salades, vleeswaren, etc.

De keuken

Indeling, gezondheid en hygiŽne, wetgeving, veiligheid, kosten.

Uitvoering

Keukengerei, bakken, frituren, invriezen en bewaren. Inkoop van materialen. Administratie. Afvalverwerking. Voorschriften.

Evenementen planning en organisatie

Briefing, kosten, transport, bestek, tafels, etc.

Marketing

Marktonderzoek, testmarketing, positionering.

Promotie

Advertenties, pr, direct mail, website.

Verkoop

Het vinden van klanten, adverteren, de klant ontmoeten, het schrijven van een voorstel, verkoop via internet.

Verpakking

Het voeren van een merk.

Distributie

Eigen vervoer of uitbesteden.

Personeel

In dienst nemen van personeel, training, productiepersoneel (koks, assistenten), chauffeurs, marketing (reclamebureau, ontwerpstudio), boekhouders, etc.

FinanciŽn

Kostprijsberekening, inkomsten begroten, winst, belastingen, geld lenen, ondernemingsplan.

Organisatie

Bedrijfstype, contracten, etc.

Eigen bedrijf starten

In deze tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Presentatie onderscheidt de professional van de amateur. We leren je de principes van een goede presentatie. Als je ze eenmaal kent, vergeet je ze nooit meer. Je ziet het: met behulp van deze unieke opleiding cateraar bent je straks helemaal klaar om jouw eigen cateringbedrijf op te zetten.

Cateraar + HACCP = Extra voordelig

Kies voor de combinatieopleiding Cateraar + HACCP en voldoe aan de wettelijke verplichting. De wet verplicht namelijk, dat alle mensen die werkzaam zijn binnen de horecabranche, volgens de regels van de HygiŽnecode en HACCP regels moeten werken. Tijdens de HACCP opleiding leer je alle regels omtrent de HygiŽnecode en hoe je de HACCP regels binnen jouw bedrijf toepast. Met behulp van deze kennis kun jij voor jouw eigen bedrijf een HACCP plan opstellen. Daarnaast leer je tijdens de HACCP opleiding ook over voedselveiligheid en voedselovergevoeligheid. Hierdoor ben jij in staat om rekening te houden met potentiŽle voedselovergevoeligheden van jouw klanten. Na het volgen van de combinatieopleiding ken jij alle regels omtrent de HACCP en HygiŽnecode en hoef jij je geen zorgen te maken wanneer de NVWA jouw bedrijf komt controleren.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Cateraar

Aan het einde van de opleiding Cateraar ben je de trotse bezitter van dit waardevolle diploma. Je bent klaar om jouw eigen bedrijf te starten! Jouw diploma hangt straks op jouw eigen kantoor. En dat geeft vertrouwen bij je klanten.

Samen met jouw docent werk je naar jouw diploma toe. Met de bekwame hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van het diploma tegemoet zien.

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursus

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt


Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Cateraar uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze opleiding Cateraar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • ťťn jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieŽn.Studieduur:

9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 469.00 euro

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.