NHA Thuisstudies

opleiding Tandartsassistent

Algemene informatie over de cursus

Aan de slag als tandartsassistente? Volg de Tandartsassistente opleiding van NHA

Droom jij van een carriŤre als tandartsassistente? Wil je graag aan de slag in een tandartspraktijk, tandheelkundig centrum of een grote dental clinic? In deze Tandartsassistent(e) opleiding ontdek jij alles wat je moet weten over het gebit en het werk in een tandartspraktijk.

korte opleiding met snel resultaat
geen speciale vooropleiding nodig
studeer met hulp van een ervaren vakdocent

Als tandartsassistent(e) ben je de spreekwoordelijke rechterhand van de tandarts. Jij ontvangt patiŽnten, geeft voorlichting, houdt de administratie bij en nog veel meer. Hoe je dat doet, leer je allemaal in de Tandartsassistent(e) opleiding.

Tandartsassistente opleiding: leer alles over het gebit

Als tandartsassistent(e) ben jij de spin in het web van de praktijk. Veel diverse taken komen op jouw bord te liggen. Wat kun je eigenlijk niet? We zullen eerst eens laten zien wat jij na de opleiding Tandartsassistent(e) wťl kan.

Tijdens deze opleiding Tandartsassistent(e) leer jij alles wat je moet weten over het gebit en tandvlees. Je ontdekt hoe een behandeling er precies uitziet en welke instrumenten je daarbij gebruikt. Die instrumenten zoals tangetjes, boren en spiegeltjes maak je steriel met een speciaal apparaat. De instrumenten zijn na het steriliseren weer klaar voor de volgende patiŽnt."Ik stond in de tandartspraktijk nog nooit met mijn mond vol tanden"

Laura van der Kooi (24) schoolde zich succesvol om naar Tandartsassistente:
"Werken als tandartsassistente leek me vroeger al erg leuk. Bij NHA kon ik thuis studeren, dat kwam goed uit. Ik kon meer tijd aan mijn studie besteden en liep zelfs mee bij een tandartspraktijk. Daar ben ik nu vast in dienst!

Tijdens de opleiding duik je vooral in de theorie. Je leert alles van het gebit en de materialen die de tandarts gebruikt. Het bereidde me goed voor op de praktijk. Ik stond in de tandartspraktijk nog nooit met mijn mond vol tanden.”Van jargon tot procedure

Daarnaast leer jij met de opleiding Tandartsassistent(e) hoe je tandheelkundige administratie bijhoudt en hoe het maken van rŲntgenfoto’s in zijn werk gaat. Je gaat dieper in op de verschillende procedures en hoe je aan de hand hiervan te werk gaat binnen de praktijk.

Ook het vakjargon komt uitgebreid aan bod in deze opleiding. Als tandartsassistent(e) moet jij op een efficiŽnte en duidelijke manier met de tandarts kunnen communiceren.

Leer patiŽnten gerust stellen

Ook ga je aan de slag met patiŽntencontact tijdens deze opleiding. Als tandartsassistent(e) houd je je namelijk ook regelmatig bezig met de patiŽnt. Wanneer je merkt dat iemand nerveus in de stoel zit, dan stel je de patiŽnt gerust. Je straalt rust uit en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Als tandartsassistent(e) werk je nauw samen met de tandarts. Wanneer een patiŽnt in de behandelstoel ligt, blijf je er van de eerste tot de laatste minuut bij.

Opleiding Tandartsassistent(e); leg de basis voor jouw toekomst

Je hebt geen specifieke vooropleiding of voorkennis nodig om te beginnen met deze opleiding. Tandartsassistent(e) worden is voor iedereen binnen handbereik!

Na de Tandartsassistent(e) opleiding weet je alles wat je moet weten over tanden, kiezen en tandvlees. Ook weet je precies hoe het er in een tandartspraktijk aan toe gaat. Je legt de perfecte basis voor je toekomst als tandartsassistent(e) in een tandartsenpraktijk.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Tandartsassistent(e) opleiding

De opleiding Tandartsassistent(e) is opgebouwd uit vier hoofdthema's. Elke van deze thema's bestaat uit meerdere lessen. Door het bestuderen van deze vier thema's krijg je een flinke dosis kennis waarmee jij de tandarts optimaal ondersteunt.

Tandheelkundige praktijk- en gebitskennis

Je begint bij de basis: je leert welke apparatuur en instrumenten er worden gebruikt en hoe ze werken. Ook krijg je inzicht in de anatomie van het gebit. Zo leer jij de gebitselementen te benoemen en becijferen.

Tandheelkundige regels en wetten

Voordat je als tandartsassistent(e) kunt assisteren bij behandelingen, moet je op de hoogte zijn van de richtlijnen en wetten. Denk hierbij aan hoe je in de praktijk hygiŽnisch werkt. Ook leer je wat de wet BIG inhoudt voor de tandarts en de assistent(e). Dit leer je allemaal in deze opleiding Tandartsassistent(e).

Tandheelkundige behandelingen

In deze lessen krijg je uitleg over de verschillende soorten tandheelkundige behandelingen die in de praktijk plaatsvinden: van een rŲntgenfoto tot kleine chirurgische ingrepen. Je leert ook hoe je assisteert bij deze behandelingen. Verder leer je desinfecteren en steriliseren. Ook het planmatig voorbereiden van behandelingen komt aan bod. Ten slotte leer je hoe je met patiŽnten omgaat.

Onderhoud, beheer en administratie in de praktijk

Dit thema behandelt hoe je een tandheelkundige administratie voert en hoe de organisatie van een tandartsenpraktijk is geregeld.

Voordelen van een Tandartsassistent(e) opleiding bij NHA:

  • korte opleiding met snel resultaat;
  • gegarandeerd het laagste lesgeld;
  • professionele studiebegeleiding;
  • 100% examengarantie;
  • geen speciale vooropleiding nodig;
  • starten kan elke dag van het jaar.

Na het afronden van deze opleiding Tandartsassistent(e) ben je prima voorbereid om met de juiste kennis aan de slag te gaan als assistent(e) in een tandheelkundige praktijk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Tandartsassistent(e) opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf459,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.